KUROWSKÁ, M. Využití marketingu k posílení konkurenceschopnosti firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Zich, Robert

Práce má dobrou úroveň. Diplomantka řešila daný úkol poměrně samostatně a s ohledem na reálnou potřebu centra. Otázka: Jaká jsou klíčové otázky rozvoje konkurenceschopnosti podniků v řešeném odvětví?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C Cíle práce byly vzhledem k zaměření a zvolenému přístupu naplněny na úrovni odpovídající hodnocení.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Diplomantka aplikovala standardní metody řešení, které odpovídají danému zaměření.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C Shrnutí analýzy formou SWOT je sice poměrně detailní, ale převládá spíše popisná forma. Jasněji měla být charakterizována stávající úroveň konkurenceschopnosti.
Praktická využitelnost výsledků B Návrhy jsou primárně zaměřeny na oblast rozvoje webové komunikace. Doporučit lze jasnější formulaci východisek a cílů návrhů. Na druhou stranu je zřejmé, že některá opatření a jsou již úspěšně realizována a diplomantka se může opírat o již dosažené výsledky.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C Popisný charakter některých analýz poněkud snižuje přehlednost práce.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Dílčí nedostatky v citacích - spíše v praktické části.
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Komárková, Martina

Diplomová práce splňuje dané požadavky po obsahové i formální stránce. Struktura diplomové práce je správná, odborná úroveň a terminologie je dobrá. Práci s informačními zdroji hodnotím také dobře. Návrhová část se zabývá konkrétními návrhy, reálně reaguje na situaci firmy a navržené opatření jsou využitelné v praxi. Z práce je patrná znalost firmy a oboru. Lze vytnout nižší kvalitu některých obrázků. Diplomovou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 66452