PROCHÁZKOVÁ, K. Analýza motivace a návrh změny ve společnosti ČKD Blansko Holding, a.s. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Kruntorádová, Markéta

Vámi navrhované změny v systému hodnocení a motivace zaměstnanců jsou dle finanční náročnosti aplikovatelné v analyzované společnosti a bude mít daná společnost dostatečné finanční prostředky pro jejich realizaci?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

MBA, Tereza Svobodová,

Autorka přistoupila k tématu poctivě, místy až zbytečně ze široka například zmiňuje míry nezaměstnanosti v Jihomoravském kraji a počty uchazečů na jedno pracovní místo, což jsou sice oficiální údaje, nicméně pro účely práce v celku irelevantní, protože k záměru práce je třeba znát spíše kvalifikační strukturu nezaměstnaných). Naopak vzhledem k tématu práce v analýze postrádám ukotvení systému odměňování, výrobního programu a historie k firemní kultuře, hodnotám a cílům, vůči kterým má smysl odměňování a benefity vztahovat a hodnotit. V práci se vyskytují určité nepřesnosti, které vznikly pravděpodobně nesprávným pochopením informací (např. cena oběda 22 Kč je cena kterou platí zaměstnanci, nikoliv zaměstnavatel. Ten přispívá 35 korunami z ceny oběda, v benefitech nejsou uvedeny životní a pracovní jubilea, resp. jsou v přehledu, dále se s nimi už nepracuje, dále pracovní volno a s náhradou mzdy apod.) Adekvátní je zvolená dotazníková metoda, která je vzhledem k tématu efektivním a adekvátním nástrojem. Pozitivně rovněž hodnotím snahu vypořádat se s interpretací výsledků, která je pro člověka stojícího vně poněkud obtížná. Navržený systém flexibilních benefitů může být v některých prvcích inspirativní, nicméně v navržené podobě je administrativně velmi náročný ( především v požadavku na hodnocení zaměstnanců každý měsíc) a při konstatování, že podnik není v nejlepší finanční kondici i poněkud drahý, obzvlášť při konkurenceschopných mzdách, které firma platí. Handicapem je velmi nízká účast zaměstnanců, která ovlivňuje praktickou využitelnost výsledků. Z celkového pohledu autorka prokázala schopnost pracovat s informacemi, strukturovat logicky jednotlivé kapitoly práce a použít adekvátní metody. Práce má rovněž velmi dobrou jazykovou úroveň a doporučuji ji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 66536