BARNIAK, M. Analýza výkonu zariadení sieťovej infraštruktúry [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Krkoš, Radko

Pán Martin Barniak sa vo svojej práci venoval analýze výkonu zariadení sieťovej infraštruktúry. V teoretickej časti je problematika prehľadne a logicky popísaná, vyzdvihnúť je treba najmä výborný popis existujúcich doporučení a informácií, ktoré z nich je možné získať. V praktickej časti sú vykonané merania vychádzajúce z naštudovanej teórie, navrhnuté riešenie je logické a výsledky sú dobre spracované a vyhodnotené. Po odbornej stránke je nutné vytknúť používanie označení "Mbs" či "Gbs" ako jednotiek prenosovej rýchlosti, uvádzanie zastaraných informácií či občasné logické chyby spôsobujúce vyvedenie neplatných dôsledkov. Len ťažko je možné súhlasiť s tvrdením, že optimalizácia systému slúži k získavaniu informácií o systéme. Po formálnej stránke sa vyskytuje nesprávne delenie slov a veľmi často sú nesprávne (navzájom opačne) používané predložky viazané s genitívom a inštrumentálom. Počas riešenia študent pracoval samostatne, podcenil však naštudovanie možností a ovládania používaných nástrojov. To viedlo k vzniku náhodných problémov, ktorých riešenie zabralo čas, ktorý mohol byť venovaný podstate problematiky. Celkovo pôsobí práca dobrým dojmom, zadanie je splnené, prácu odporúčam k obhajobe a navrhujem hodnotenie A/90 bodov.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Verner, Lukáš

Bakalářská práce se zabývá základními a pokročilými metodami pro analýzu výkonu prvků internetové sítě. Zejména směrovačů a přepínačů. Student v úvodu provádí rozsáhlou rešerši problematiky analýzy sítí, parametrů síťového provozu a prostředků používaných k jejich měření. V praktické části navrhl sérii testů pro měření zpoždění na více typech směrovačů a přepínačů zapojených jednotlivě, nebo v sérii. Výsledky měření na jednotlivých síťových zařízeních poté zpracoval ve formě přehledných grafů a v závěru provedl jejich porovnání s parametry udávanými výrobcem. Bakalářská práce splnila všechny body zadání na velmi dobré úrovni, po formální stránce je text napsán velmi přehledně a srozumitelně. V praktické části bych doporučoval provedení více druhů testů. Například měření zaměřené na výkon síťových zařízení v paralelním zapojení. Bakalářskou práci doporučuji k obhajobě a hodnotím ji známkou výborně/A.

Navrhovaná známka
A
Body
92

Otázky

eVSKP id 66542