GILÍK, A. Vývoj testovacího modelu MANET sítě v prostředí NS-3 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.

Posudky

Posudek vedoucího

Hošek, Jiří

Bakalářská práce studenta Aleše Gilíka pojednává o možnostech centrálního správy konfiguračních parametrů simulací MANET sítí v prostředí NS-3. Student vytvořil konfigurační soubor, díky kterému je možné snadno zadávat základní simulační parametry. Aby byla definice parametrů pro uživatele ještě jednodušší, pro generování konfiguračního souboru bylo vytvořeno webové rozhraní, kde je možné přehledně nadefinovat požadované parametry a následně vygenerovat konfigurační soubor. Postup tvorby konfiguračního souboru i webového rozhraní je velice podrobně a srozumitelně popsán. Po odborné stránce je práce až na několik drobných nepřesností v teoretické části velmi dobrá a student splnil všechny stanovené cíle. Velice kladně hodnotím, že vytvořená webová aplikace obsahuje také jednoduchý návod k použití a také, že student provedl validaci vytvořeného systému pro různé webové prohlížeče. Z formálního pohledu mám výtky pouze k místy nevhodně přeloženým anglickým pojmům nebo zvoleným slovním spojením, která působí až hovorově. Práci celkově hodnotím stupněm A / 92 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
92

Posudek oponenta

Vajsar, Pavel

Student se ve své bakalářské práci seznámil se simulačním prostředím ns3 a vytvořil nástroj pro usnadnění procesu implementace simulace. Navržený a implementovaný nástroj je schopný generovat simulační skripty dle zadaných parametrů ve webovém uživatelském rozhraní aplikace. Z odborného hlediska je práce na dobré úrovni a zadání práce je splněno v plném rozsahu. Z pohledu stylistického zpracování se v práci objevuje několik drobných nedostatků. Práci jako celek hodnotím známkou A (90b).

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 66561