BÖSERLE, O. Autonomní systém napájení čističky odpadních vod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Šebesta, Jiří

Student byl při řešení průměrně aktivní, na zadaném úkolu pracoval samostatně. Navrhl kompletní zapojení autonomního napájecího systému se solárními panely, zapojení je fuknční a bylo proměřeno. Mezi měřenými parametry však chybí vyjádření účinnosti jednotlivých subsystémů. Vlastní text práce je přehledný a dobře členěný, až na kapitolu 5, kterou jsem doporučoval rozdělit a vložit k návrhu jednotlivých subsystémů. Rovněž kapitola týkající se programu řídícího mikrokontroléru mohla alespoň obsahovat vývojový diagram činnosti procesoru s vhodným slovním doplněním. Forma výpisu zdrojového kódu jako přílohy není nejpřehlednější. Úroveň práce velmi snižují rovnice, které jsou dosti nečitelné. Rovněž jsou v práci další formální i terminologické nedostatky, např. popis os v grafu na straně 31 apod. Přesto student prokázal schopnost samostatné tvůrčí činnosti.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 45/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce E 10/20
Využití literatury D 6/10
Navrhovaná známka
C
Body
78

Posudek oponenta

Dřínovský, Jiří

Práce na téma autonomního napájecího systému pro malé čistírny odpadních vod byla zřejmě zadána na popud studenta. Z předloženého textu je zřejmé, že student ve svém přístupu pracoval velmi cíleně a byl si vědom, pro koho vlastně celá práce vzniká. Tento fakt se promítl v konstrukci dvou prototypů, jejichž funkčnost student během řešení bakalářské práce ověřil. Textovou část práce však považuji za poměrně nevyváženou. Na jedné straně jsou podrobně vysvětlena jednotlivá zapojení např. elementárních rezistorů a jejich funkce ve schématu. Na straně druhé však postrádám hlubší popis programu mikroprocesoru. V příloze je sice uveden plný výpis programu v jazyce symbolických adres, který je však běžného technika zbytečně složitý. Z formálního pohledu je uvádění jednotlivých rovnic formou obrázku s nízkým rozlišením naprosto nevyhovující. Myslím si že tato část práce mohla být více komentována. Jinak k celkovému řešení nemám výhrad a práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Odborná úroveň práce C 36/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse D 12/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
C
Body
75

Otázky

eVSKP id 31062