PRIKRYL, P. Využití poloautomatického dávkovače ve flexibilní malosériové montáži desek plošných spojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Starý, Jiří

Zadanou bakalářskou práci dokončil student v požadovaném termínu. Rozsah zadání bakalářské práce splnil student v rámci technických možností. Přínos bakalářské práce je v optimalizaci pracovních parametrů poloautomatického dávkovače Dotmaster a vytvoření knihoven dávkovaného množství daného média. Student dále zpracoval přehled defektů vyskytujících se během dávkování a určil možné příčiny. Student se poměrně rychle a samostatně orientoval v řešené problematice. Student navrhl a zpracoval metodiku dávkování tekutých médií a navrhl metodiku sledování reprodukovatelnosti dávkovaného množství i hledáním příčin některých defektů. Při řešení bakalářské práce prokázal student vysokou odbornou úroveň, soustředěné zaujetí úkolem a předpoklady pro systematický přístup. Práce je zpracována přehledně s vyváženým podílem teoretické i praktické části. Je doplněna obrázky fotografiemi i grafy, které názorně doplňují zpracovávanou problematiku. Znalosti získané studiem tuzemské i zahraniční odborné literatury student v širří míře uplatnil při řešení a zpracování bakalářské práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 48/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
93

Posudek oponenta

Zatloukal, Miroslav

Bakalář se ve své práci zabýval využitím poloautomatického dávkovače v malosériové montáži desek plošných spojů. Podle zadání se měl seznámit s technologií výroby plošných spojů a s procesem povrchové montáže. V předložené práci ovšem tento bod zadání není vůbec zmíněn. V dalších kapitolách jsou uvedeny jednotlivé druhy dávkovačů, lepidel a pájecích past pro technologii SMT. Výhrady lze mít k názvům kapitol - defekty pájecích past atd. V práci téměř chybí odkazy na literaturu v textu, její seznam je dost chudý-většinou odkazy na www stránky. V praktické části jsou uvedeny naměřené hodnoty a tyto vyneseny do grafů. Není mi jasný důvod , proč hodnoty v grafech 3.1.1 až 3.1.3 nejsou proloženy křivkou. Po stránce formální práce působí poněkud neuspořádaným dojmem. Přes tyto výhrady, doporučuji bakalářskou práci přijmout k obhajobě

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20
Odborná úroveň práce C 35/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce C 7/10
Navrhovaná známka
C
Body
72

Otázky

eVSKP id 23162