SLEZÁK, J. Laboratorní spínaný napájecí zdroj [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Šebesta, Jiří

Student ve své práci navrhl, realizoval a úspěšně ověřil funkci spínaného napájecího zdroje s napájením z usměrněného síťoveho napětí. V úvodní části provedl podrobný rozbor obvodových řešení spínaných zdrojů. Na základě rozboru student navrhl zapojení regulovatelného spínaného zdoje pro laboratorní účely s propustným měničem a s moduly pro měření výstupního napětí a proudu, včetně precizního návrhu jednotlivých komponentů. Navrhl desku plošných spojů, zdroj zrealizoval a provedl podrobná měření výsledných parametrů, ty splňují požadované limity. Student byl po celou dobu řešení projektu velmi aktivní, probloematiku konzultoval a předkládal dílčí řešení. Textová část práce je na velmi dobré úrovni bez většího počtu překlepů, vlastní obsah práce je přehledný a logicky členěný.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 48/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
94

Posudek oponenta

Petržela, Jiří

Předložená bakalářská práce je zaměřena na návrh a experimentální ověření laboratorního spínaného zdroje. Porovnáním odevzdané tištěné zprávy se zadáním je zřejmé, že student toto zadání splnil. Finální výrobek byl ověřen základním měřením zatěžovacích charakteristik a zdá se že funguje. Práce obsahuje všechny náležitosti, a to včetně nezbytných výpočtů obvodových veličin a hodnot jednotivých prvků. V závěru student kriticky hodnotí pozitiva i negativa vytvořeného přípravku. Po formální stránce nemám výhrady, text je přehledně členěn a bez zásadních chyb. Lze konstatovat, že se student v dané problematice orientuje a při řešení odvedl kus poctivé práce, přestože neměl s tímto typem realizace žádné předchozí zkušenosti (jak student konstatuje v závěru).

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 18/20
Odborná úroveň práce A 47/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse A 18/20
Formální zpracování práce B 8/10
Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 22070