ŽŮREK, M. Model výtahu s rozhraním AS-Interface [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Štohl, Radek

Během zpracování bakalářské práce student prokázal odpovídající teoretické i praktické znalosti a dovednosti. Řešení práce věnoval potřebné úsilí. Prokázal dobrou schopnost samostatné práce jak při práci s literaturou, tak při návrhu, realizaci a oživení hardwarového řešení. Konzultací využíval v obvyklé šíři. Z hlediska vedoucího nemám k práci studenta zásadní připomínky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 18/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
A
Body
96

Posudek oponenta

Hynčica, Ondřej

Zadáním práce je praktická realizace řízení modelu výtahu, včetně vybavení instrumentací. Rozsah zadání pokrývá průmyslovou komunikaci (sběrnice AS-Interface), instrumentaci a PLC řízení. Předložená práce zadání splňuje. Student při řešení prokázal odpovídající teoretické i praktické znalosti. Práce neřeší (nebo nepopisuje) ošetření možných chybových stavů, i když je model vybaven hw ochranami. Po formální stránce je práce zpracována kvalitně, text je (kromě anglického abstraktu práce) na velmi dobré úrovni. Práce je logicky rozčleněna, chybí pouze kapitola shrnující výsledky a vyhodnocení uvedené realizace. Předložená práce dokládá bakalářské schopnosti studenta. Doporučuji práci k obhajobě a navrhuji klasifikaci výborně/A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
91

Otázky

eVSKP id 22543