OPLETAL, P. Rádiové rozhraní systému LTE (E-UTRAN) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Hanus, Stanislav

Zadání bakalářské práce bylo splněno. Student se zadanému úkolu věnoval se zájmem, systematicky a intenzivně. Přitom prokázal vysoký stupeň samostatnosti a vlastní iniciativy při řešení všech vzniklých problémů. Navržený model systému LTE je funkční a požadované simulace lze provádět pomocí uživatelsky příjemného grafického prostředí. Práci lze vytknout pouze nedostatečné citování informačních zdrojů.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 50/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Formální zpracování práce C 15/20
Využití literatury E 5/10
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Kejík, Petr

Teoretická část bakalářské práce se zabývá převážně fyzickou vrstvou systému LTE. V programu MATLAB byl vytvořen model systému umožňující simulaci downlinku. Model je doplněn o kanálový kodér, bitový prokladač a možnost úzkopásmového rušení. Zadání bylo splněno. Po formální a obsahové stránce je nutné mít řadu připomínek. Práce sice obsahuje seznam použité literatury (s nepřesnými citacemi), nicméně v textu vlastní práce není tato literatura (až na několik výjimek) citována, což je mimo jiné v rozporu s podepsaným prohlášením. Obdobná situace se týká i obrázků (alespoň části z nich), které byly převzaty z literatury bez uvedení zdroje. V textu se objevují chyby a např. proměnné nejsou psány kurzívou.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Formální zpracování práce E 5/10
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 17/20
Odborná úroveň práce B 40/50
Navrhovaná známka
B
Body
82

Otázky

eVSKP id 22049