KUHROVÁ, K. Určení hodnoty věcných břemen stavby na cizím pozemku a přechodu nebo přejezdu přes pozemek jiného vlastníka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2011.

Posudky

Posudek vedoucího

Sedláček, Jan

Práci doporučuji k obhajobě. Jedná se o nadprůměrnou přehlednou diplomovou práci a navrhuji celkové hodnocení výborně/A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Cíle diplomové práce byly splněny v celém rozsahu.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A Teoretická část diplomové práce byla vypracována v nadstandardně širokém záběru. Autorka prokázala velmi dobrou orientaci ve složité problematice oceňování věcných břemen.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody A Zpracování analytické části bylo provedeno přehledně v maximálním rozsahu dané pro toto téma. Na zvoleném příkladu byl popsán problém, který vyžadoval zřízení věcných břemen a následně byl tento problém řešen se zdůvodněním použitých metod.
Odborná úroveň diplomové práce A Diplomová práce byla vypracována na velmi vysoké odborné úrovni.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Poznatky diplomové práce a jejich možné praktické využití jsou přínosem pro obor Soudního inženýrství. Převážně je možno využít ve znalecké činnosti praktické řešení problému ocenění věcného břemene stavby na cizím pozemku za účelem uzavření smlouvy.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Citace použité v práci jsou provedeny v souladu s normou, taktéž i přehled literatury. Autorka pracovala s velkým množstvím zdrojů literatury, právních předpisů a judikatury, vzhledem k omezenému množství literatury pro oceňování věcných břemen.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň A Diplomová práce byla zpracována přehledně, textová část je na odpovídající úrovni a je doplněna přehlednými tabulkami a obrázky.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Šmahel, Milan

Zpracovatelka prokázala, že se v dané problematice dobře orientuje. Ke zvolené problematice přistupovala velmi zodpovědně, volila vhodné postupy, které ji dovedly ke splnění zadaných cílů, jazykové, písemné i grafické zpracování je na vysoké úrovni.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody A Celková úroveň zpracování je výborná.
Obtížnost a správnost řešení A Zpracovatelka si zcela dobrovolně vybrala ne zrovna jednoduchou problematiu, se kterou se však ve své práci vypořádala velmi zodpovědně a správně.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce A K řešené problematice přistupovala zpracovatelka velmi zodpovědně, volila vhodné postupy, které ji dovedly ke splnění zadaných cílů.
Úplnost vypracování A Diplomová práce byla vypracována v předpokládaném rozsahu a veškeré vytknuté cíle byly splněny.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Výsledky předložené práce jsou jak z hlediska teoretického tak z hlediska praktického přínosem pro obor Soudní inženýrství a lze je využít ve znalecké praxi.
Odborná jazyková úroveň A Vhodným a správným používáním jazykových prostředků zpracovatelka prokázala, že se v dané problematice dobře orientuje a umí se k ní odborně vyjádřit.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky A Písemná i grafická úprava je na vysoké úrovni.
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 37042