KUS, V. Měniče pro mikroprocesorová zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Michálek, Václav

Bakalářská práce v podstatě splňuje zadání. Počet vybraných, realizovaných a proměřených vzorků je v pořádku. Výběr však mohl být doložen rozsáhlejšími podklady i experimenty - měřením. U realizovaných vzorků mohla být alespoň orientační měření závislosti účinnosti na vstupním napětí při parametru zátěž. Výhrady mám k popisu obrázků a formálnímu uspořádání stránek.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 40/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) C 15/20
Formální zpracování práce C 14/20
Využití literatury D 6/10
Navrhovaná známka
C
Body
75

Posudek oponenta

Kolouch, Jaromír

Práce obsahuje přehled integrovaných obvodů určených ke stavbě spínacích měničů zadaných parametrů. U těchto obvodů bývají v dokumentaci výrobců obvykle dosti rozsáhlé pokyny pro zajištění funkce bez nežádoucích jevů, například oscilací, a k výběru součástek. V práci tyto informace téměř chybějí, nejsou odkazy na podrobnější dokumentaci. Seznam literatury je velmi chudý. U realizovaných vzorků, kde aplikační zprávy obvykle zdůrazňují potřebu co největší a co nejkompaktnější zemnicí plochy, pokládám za nepříliš vhodné použití metody spojovacích čar s odleptáním celé zbývající plochy pro vytvoření plošného spoje. Není také jasné, zda či jak byly dodrženy pokyny výrobců k realizaci měničů. Přesto podle výsledků měření vzorky fungují, i když bych proto jejich spolehlivost (zejména odolnost proti nežádoucím oscilacím a podobným parazitním jevům) neočekával stoprocentní. Překvapivý je také naměřený průběh účinnosti měniče (s. 26) při malých zatěžovacích proudech. Formální nedostatky: chybí často mezera mezi číslem a jednotkou, chybná interpunkce (čárky), nesprávné velikosti písmen (kapitálky), trochu úsměvné označení Linear Technologi (vícekrát), texty k obrázkům nejednotné, podivná formulace: Závislost vstupního napětí k výstupnímu napětí (s. 36) atd.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání C 15/20
Odborná úroveň práce D 34/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 15/20
Formální zpracování práce D 6/10
Navrhovaná známka
C
Body
70

Otázky

eVSKP id 22036