LAPČÍK, J. Měření na vektorovém obvodovém analyzátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Dřínovský, Jiří

Student zadání bakalářské práce splnil na vysoké úrovni. Jeho úkolem bylo připravit pro předmět "Radioelektronických měření" novou laboratorní úlohu založenou na vektorovém obvodovém analyzátoru. Pro tu úlohu student navrhl dva mikropáskové filtry různých typů a jednu směrovou odbočnici. Při návrhu si student voli veškeré parametry sám dle možností vektorového obvodového analyzátoru. Pro ovládání analyzátoru student navrhl vlastní ovládacího program v prostředí VEE. Svoji práci dále doplnil o zadání nové laboratorní úlohy. Díky pracovitosti studenta bude od příštího akademického roku rozšířena laboratorní výuka v předmětu "Radioelektronická měření" o další úlohu. O značné aktivitě studenta dále svědčí i jeho aktivní účast na studentské soutěži Student EEICT 2009. Práci je po formální stránce pečlivě vytvořena a logicky členěna. Jediné co bych studentovi vytkl je strohé citování literatury ve vlastním textu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání A 46/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 20/20
Využití literatury B 8/10
Formální zpracování práce A 19/20
Navrhovaná známka
A
Body
93

Posudek oponenta

Urbanec, Tomáš

Student se seznámil se zadaným měřícím přístrojem. Pro praktické ukázky měření navrhnul tři mikrovlnné obvody, které dostatečně teoreticky popsal, jejich navržené parametry odsimuloval v programu Ansoft Designer a následně je vyrobil. Vytvořené obvody dále vektorovým analyzátorem oměřil a diskutoval případné odchylky. V práci se dále seznámil s prostředím Agilent VEE Pro, ve kterém vytvořil obslužný program pro vektorový analyzátor a tím umožnil automatizaci měření podle zadání. V závěru popsal tvorbu programu jako jednu úlohu do laboratorních cvičení předmětu MREM. Student zadání práce beze zbytku splnil a prokázal tak schopnosti jak v oboru mikrovlnné techniky, tak i základního programování a měření.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání A 20/20
Odborná úroveň práce A 46/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse B 16/20
Formální zpracování práce A 9/10
Navrhovaná známka
A
Body
91

eVSKP id 22037