JEHLIČKOVÁ, L. Měření relaxací gelových struktur technikami magnetické rezonance [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.

Posudky

Posudek vedoucího

Kubásek, Radek

Studentka zpracovala teoretický popis chování jader a jejich relaxací v MR tomografii. Zvolila a popsala vhodné metody pro měření relaxací MR metodami. Vyhodnocení měření je provedeno správně, výsledky by mohly být slovně více diskutovány a porovnány. Studentka pracovala samostatně a se zájmem. K formální stránce práce nemám připomínek.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění zadání B 40/50
Aktivita během řešení a zpracování práce (práce s literaturou, využívání konzultací, atd.) A 19/20
Formální zpracování práce A 18/20
Využití literatury A 10/10
Navrhovaná známka
B
Body
87

Posudek oponenta

Kadlec, Radim

Studentka přehledně popsala měřicí techniky vhodné k měření relaxací sodíkových jader v gelových strukturách. Bakalářská práce obsahuje základní fyzikální princip NMR, popis gelových struktur a ostatní teorii potřebnou k vyhodnocení měření. Práce je členěna přehledně. Grafické zpracování je na dobré úrovni, i když by bylo vhodné rozložit obrázky tak, aby byla využita celá plocha stránky. V práci se vyskytuje jen malé množství stylistických chyb. Studentka by si měla dát pozor na spojky a předložky na konci řádku. Postup měření je popsán dostatečně, ale závěry vyplývající z měření jsou příliš stručné.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků zadání B 16/20
Odborná úroveň práce A 45/50
Interpretace výsledků a jejich diskuse C 14/20
Formální zpracování práce A 10/10
Navrhovaná známka
B
Body
85

eVSKP id 22012