ČUTA, R. Příprava DNA v kvalitě vhodné pro polymerázovou řetězovou reakci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2011.
Student vypracoval diplomovou práci se zájmem o řešenou problematiku. Pracoval samostatně, a iniciativně. Práce je dobře zpracována a výsledky odpovídajícím způsobem interpretovány. Práce obsahuje nové poznatky, které budou prezentovány na konferenci Chemistry and Life 2011 v Brně. Oceňuji skutečnost, že výsledky naleznou praktické uplatnění ve výuce na CHF.
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Studium literatury a její zpracování | A | ||
Využití poznatků z literatury | B | ||
Kvalita zpracování výsledků | A | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | A | ||
Závěry práce a jejich formulace | A | ||
Využívání konzultací při řešení práce | A | ||
Celkový přístup k řešení úkolů | A |
Použití pracích prášků pro přípravu lyzátů bakterií mléčného kvašení je velmi nestandardní. Bylo účelem zjistit jak aktivní jsou enzymatické složky přítomné v pracích prášcích a tím nepřímo potvrdit antibakteriální efekt při praní prádla při nižších teplotách? str. 19, str. 24 : Jaká je struktura DNA a její role při replikaci? str. 21: citace Šafařík a kol 1999, chybí v seznamu litaratury str.31: chem. vzorec kys. borité Jaký význam mají hodnoty absorbance DNA při vlnových dékách 260 a 280 nm, co znamená poměru A260/A280? Na základě experimentálních a literárních údajů můžete porovnat účinnost magnetické separace DNA z hrubých lyzátů mezi jednotlivými typy příp. výrobci magnetických částic? Byla při Vašich experimentech z hrubých lyzátů odstraněna RNA ? Makromolekulární ústav AV ČR neexistuje, o který ústav se jedná?
Kritérium | Známka | Body | Slovní hodnocení |
---|---|---|---|
Splnění požadavků zadání | A | ||
Logické členění práce | A | ||
Kvalita zpracování výsledků | B | ||
Interpretace výsledků, jejich diskuse | B | ||
Využití literatury a její citace | B | ||
Úroveň jazykového zpracování | B | ||
Formální úroveň práce – celkový dojem | B | ||
Závěry práce a jejich formulace | A |
eVSKP id 33141