ĽUPTÁKOVÁ, L. NOVÉ NA STARÉ – Brno, nároží Bratislavská - Stará [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Sochor, Jan

Lence Ľuptákové se v jejím návrhu podařilo do místa návrhu zahrnout několik různě intimních otevřených prostor, od malého náměstí přes terasu nad 1.NP komerčního parteru mezi obytnými objekty až po klidovou "zahradu" skrytou ve vnitrobloku. Spolu s jednoduchou a měřítkem i návazností na okolí velmi zdařilou architekturou navržených staveb, i volbou funkční náplně tak vznikl velmi zdařilý projekt.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přístup studenta ke zpracování A 90 aktivní, samostatná, zodpovědná
Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Joura, Ivo

Návrh domu působí poměrně vyzrále a kultivovaně. Přístup autora je srozumitelně prezentován a celková prezentace je vyvážená.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Urbanistické řešení A - je prezentováno velmi kultivovaně a srozumitelně
Architektonické řešení B - oceňuji pokus o citlivé tvarování hmoty - diskutabilní je řešení zastínění okenicemi z perforovaného měděného plechu – v kombinaci s celoskleněným požárně odolným zábradlím, působí jako prvek nepřiměřený danému typu bydlení (startovní byty, částečně pavlačový typ domu)
Provozní řešení B - některým bytům chybí úložné prostory při vstupech (např. typ B – 2.np) - otázkou je, zda chybějící wc na vstupním podlaží v některých mezonetových bytech není nedostatkem
Technicko konstrukční řešení B - bez připomínek
Formální úroveň B - dokumentace je zpracována kultivovaně a působí vyváženě
Navrhovaná známka
B
Body
85

Otázky

eVSKP id 72985