ŁABUDEK, D. Ovládání přístroje A2000 přes webové rozhraní [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Zezulka, František

Student Daniel Labudek, Bc. měl v době, stanovené pro vypracování diplomové práce velmi mnoho práce s kombinovaným studiem posledního ročníku. Přesto se práci na zadání věnoval svědomitě a s velkou píli. Ku prospěchu mu bylo také to, že u firmy GMC Blansko pracoval již na bakalářské práci svého předešlého denního studia. Zadání práce bylo středně obtížné a diplomant splnil zadání v plném rozsahu. V průběhu prací prokázal samostatnost, odpovídající inženýrské schopnosti i dostatečnou iniciativu. Postup prací konzultoval pravidelně i s vedoucím práce. Písemná zpráva je psána v logickém sledu a je dostatečně podrobná. Citování literárních zdrojů je velmi neobvyklé a mělo být podrobnější. Většina obrázků ve zprávě jsou citované kopie, avšak s nižší kvalitou zobrazení (obr. 9) Formát e-mailových zpráv by při hlubším rozboru, v jakém nejvhodnějším formátu provádět prezentaci dat, mohl být lépe čitelný. Závěr diplomové práce je odbytý, neúplný a diplomant mu měl věnovat více času i pozornosti. Student se v průběhu diplomové práce nesetkal se zvláštními potížemi.

Navrhovaná známka
C
Body
72

Posudek oponenta

Kozák, Tomáš

Cílem diplomové práce bylo vytvořit software v programovacím jazyku C pro mikropočítač ATmega32 komunikující s wattmetrem A2000 pomocí sériové linky a komunikující s LAN modulem pomocí SPI rozhraní. Vytvořit webové stránky wattmetru, které budou uloženy v LAN modulu. Implementovat periodické odesílání emailu s naměřenými hodnotami a periodické ukládání měřených hodnot do textového souboru na FTP server. Písemná práce je sestavena v logickém sledu, v první části se zabývá rozborem komunikace s wattmetrem A2000 a komunikace s LAN modulem a jeho možnostmi, v druhé části pak již samotnou implementací a řešením. Diplomant splnil zadání v plném rozsahu a předvedl funkčnost jeho projektu. Formát odesílané emailové zprávy by bylo vhodné provést v čitelnější podobě, namísto jednoho řádku s měřenými hodnotami bez názvů proměnných a fyzikálních jednotek. Ztrátu konfiguračních parametrů po výpadku napájení by bylo velmi vhodné řešit zálohováním parametrů do interní paměti EEPROM mikropočítače ATmega32. Přes výše uvedené drobné nedostatky diplomant prokázal schopnost samostatné práce a dobré orientace v dané problematice. Diplomová práce celkově svědčí o inženýrských schopnostech diplomanta.

Navrhovaná známka
C
Body
75

eVSKP id 73584