HAMADA, V. Automatická kalibrace inerciálních senzorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Macho, Tomáš

Pan Bc. Vladimír Hamada se ve své práci zabýval automatizací testování inerciálních senzorů. Téma práce vychází z představ firmy Honeywell International s.r.o. Důraz byl kladen na softwarovou realizaci testovacího systému. Diplomová práce navazovala na předcházející semestrální práci. Pan Hamada se dokázal zorientovat v oblasti testování inerciálních senzorů, návrhu jednoduchých elektronických obvodů a tvorby software pro mikrokontroléry i uživatelské aplikace do PC. Během práce pravidelně konzultoval dosažené výsledky. Prokázal schopnost samostatně řešit inženýrský problém i pracovat s literaturou. Zadání práce považuji za splněné ve všech bodech. Jako vedoucí hodnotím práci pana Bc. Vladimíra Hamady známkou výborně (A /90 bodů).

Navrhovaná známka
A
Body
90

Posudek oponenta

Vágner, Martin

Zadání práce má průměrnou odbornou a vyšší časovou náročnost. Cílem je rešerše a volba měřící metody, návrh jednoduchého HW, rozsáhlejšího SW (pro mikrokontrolér i PC) a praktická realizace. Student splnil všechny body zadání, avšak bod č. 2 (rozbor možností plně automatizované kalibrace) není v práci dostatečně zdůrazněn. Větší část práce pojednává o SW řešení. V rámci prvního bodu zadání bych očekával podrobnější rozbor vlivu rotačního stoku a vnějších vlivů (teplota, rotace Země) na výsledky, lepší rozbor hodnocení kvality kalibrace a zmínku o jiných metodách. U bodu 3 chybí hlubší rozbor napájení, jenž bylo označeno za problematické, a vliv mechanického řešení (vibrace, teplotní roztažnost). Zvolené řešení lze v zásadě označit za správné. Výhrady mám k metodice hodnocení výsledku kalibrace, frekvenci čtení dat ze snímačů, sběrnicovému řešení napájení a komunikačnímu protokolu s PC. Viz. otázky. Vyzvedl bych zpracování SW části, kde zdrojové kódy svědčí o programátorských schopnostech. Po formální stránce je práce zpracována v logickém sledu, obsahuje odkazy na literární zdroje a odpovídá požadavkům na DP. Práce se zdá být vlastní prací diplomata (teorie vlastními slovy, málo převzatých obrázků). Přiložená práce celkově svědčí o inženýrských schopnostech diplomanta.

Navrhovaná známka
B
Body
82

Otázky

eVSKP id 73443