GRULICHOVÁ, J. Racionalizace provozu testování pohonů dveří pro kolejová vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Kubík, Roman

Cílem práce bylo zlepšit efektivitu provozu testovacích pracovišť zejména se zaměřením na zvýšení jejich produktivity. Stávající dispoziční řešení uvedená v analytických částech práce by mohla být možná detailněji prokreslena a okótována. Autorka nejdříve analyzuje veškeré testovací procesy. Zde by bylo také zajímavé zmínit se detailněji o některých parametrech testovacích strojů (testerů). Práce operátorů byla analyzována metodou časových snímků. Využití pracovní doby operátora je pak vyjádřeno již sumárně v členění na procentický podíl času práce a prostojů. Je vhodné podložit tyto zjištěné informace naměřenými časovými údaji, ze kterých autorka vycházela. Na základě identifikace kritických míst je navrženo řešení, které spočívá ve zlepšení operativního řízení celého testovacího procesu. Struktura práce odpovídá postupům a zvyklostem, které se používají v oblasti technologického projektování. Analytická část mohla být možná více podpořena uvedením konkrétních časových charakteristik upravených statistickými metodami (např. vyloučení extrémních hodnot časové řady). I když není vlastní návrhová část nijak rozsáhlá, autorka rozpracovala konkrétní řešení do takové míry, že je přímo aplikovatelné v praxi. To potvrzují i zkušenosti z již provedené realizace navrženého řešení. Práci hodnotím stupněm A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Navrátil, Petr

Provedení práce svědčí o velmi dobrém seznámení se autorky práce s problematikou poměrně složitého výrobního procesu a použití odpovídajících metod analýzy. Návrh řešení je proveden tvůrčím přístupem a doveden do stádia praktického ověření.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 72125