ŠMIČKOVÁ, M. Analýza vhodných metod a postupů k ocenění sportovního areálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Hlavinková, Vítězslava

Rozsah práce je nadprůměrný, je provedeno ocenění dvou rozsáhlých sportovních areálů, a to dvěma metodami (administrativní, výnosová), jsou vysvětleny všechny relevantní pojmy a postupy vztahující se k cíli práce, a jsou uvedeny potřebné podklady a vhodné citace z literatury. V průběhu zpracování muselo být vyřešeno několik dílčích problémů, které nebyly součástí zadání – především výpočet míry přestavby stadionu a atypičnost některých konstrukcí. V závěru práce je provedeno vyhodnocení výsledků, není zanedbáno ani posouzení nejméně příznivé varianty financování provozu bez dotací. Jsou nastíněny možnosti finančních úspor a ekonomičtějšího provozu. Výsledky jsou prezentovány přehledně, s vlastními komentáři vč. formulací vlastních závěrů. Práce je vypracována svědomitě nad rámec zadání a výstupy práce mohou být podnětné pro odbornou veřejnost.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění cíle a rozsahu zadání A Diplomantka dodržela rozsah zadání a cíle práce byly splněny.
Úroveň zpracování teoretické části tj. poznatky získané studiem A V teoretické části jsou obsaženy podklady a materiály, které byly nutné pro zpracování práce.
Úroveň zpracování analytické části tj. zpracování podkladů a vstupních dat, použité metody B Vstupní data byla zpracována pečlivě, všechny vstupní údaje si studentka zajišťovala na příslušných úřadech. Pro řešení zadané problematiky studentka použila standardní postupy.
Odborná úroveň diplomové práce B Práce je na odpovídající úrovni, jsou uvedeny podstaty použitých oceňovacích metod.
Přínos pro praktické i teoretické využití A Práce je přínosná především z praktického hlediska, zmiňuje i problematiku správy majetku měst.
Práce s literaturou (citace), přehled literatury dle normy ČSN ISO 690 a 690-2 A Při zpracování diplomové práce prokázala autorka schopnost zorientovat se v odborné literatuře. Nebyly shledány žádné nesrovnalosti citací s normou ČSN ISO Nebyly shledány žádné výraznější nesrovnalosti citací s normou ČSN ISO 69.
Formální uspořádání a úprava (text, grafy, tabulky) a odborná jazyková úroveň B Grafická úprava práce je na dobré úrovni, je doplněna grafy a tabulkami. Text je bez výraznějších stylistických chyb. Chybí číslování vzorců a u obrázků chybí uvedení zdrojů.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Tesařová, Zdeňka

Diplomová práce společně s přílohami splňuje svým rozsahem požadavky na diplomovou práci. Ovšem teoretická část je převážně popisná, bez příkladu na konkrétní oceňované části areálu. Čtenář se v textu diplomové práce nedozví dílčí výsledky ocenění, vše je uvedeno až v přílohách. Úprava předkládané práce je průměrná. I přes výše uvedené nedostatky diplomovou práci doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Přínos pro praktické i teoretické využití B Hlavní přínos předkládané práce spočívá v praktickém využití, jelikož autorka nastiňuje způsoby možné úspory finančních prostředků na provoz areálů.
Odborná jazyková úroveň C Předložená práce má chybně vyhotovené úvodní desky, které neodpovídají daným předpisům. V textu se objevují gramatické chyby. Použití odborných pojmů je jen popisné. V textu se vyskytují zkratky bez vysvětlení, co znamenají.
Písemná a grafická úprava tj. text, grafy, tabulky C Autorka nevyuživá zcela funkcí textového editoru a uváděné vzorce jsou vkládány jako obrázky. U dále uváděných obrázků není skoro vždy uveden zdroj. Grafická úprava je spíše průměrná.
Úplnost vypracování B Cíl i rozsah zadání byl splněn velmi dobře.
Zvolený přístup k řešení cíle diplomové práce C Autorka se hlouběji nezabývala jinými metodami ocenění pro dílčí součásti sportovních areálů (restaurace, ubytovna, atd.), čímž si řešení zjednodušila.
Úroveň zpracování diplomové práce tj. originalita řešení, způsob zpracování podkladů, vstupních dat, použité metody B Veškeré podklady byly získány pouze z městského úřadu ve Vyškově. Ovšem vstupní data jsou kompletní a lze s nimi dále pracovat.
Obtížnost a správnost řešení C Práce je značně obsáhlá, ovšem v teoretické části spíše popisná na základě platné oceňovací vyhlášky. V práci je nedostatek dílčích výstupů, např. souhrnné tabulky s výší ocenění. Vše je uvedeno až v přílohách.
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 70664