CHRÁST, R. Zhodnocení ekonomické efektivnosti podnikové investice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Zinecker, Marek

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Luňáček, Jiří

Problematika hodnocení investice je téma bežné, metody pro řešení jsou obecně známé a v praxi prověřené. Přínosy řešení jsou pouze praktické, teoretické rozšíření problematiky není možné.Pro zpracování nejsou potřeba speciální znalosti ani metody. Pozitivním aspektem je ale to, že se autor zaměřil na investici v oblasti výstavby studentských kolejí, co je oblast nestandardní a výsledky mohou být inovativní.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Závěry a výsledky práce je možné aplikovat, diskuse je provedena v odpovídajícím rozsahu. Menším nedostakem je ale to, že autor se kriticky nezamyslel nad vypovídací schopností predikovaných dat. Zde se variantnost návrhů nabízí.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C Předkládané metody jsou pro řešení problému obvyklé, jejich výsledky jsou ověřitelné. alternativní pohled na problematiku ale chybí, stejně tak jako kritické zhodnocení datové základny. Autor neformuloval výzkumnou hypotézu.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Hodnocení je provedeno využitím metod z literárního přehledu. Variantnost jednotlivých výsledků je diskutována, provedená analýza je pro splnění cíle práce dostačující.
Praktická využitelnost výsledků B Investor výsledky práce zřejmě použije.
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B Formální úprava práce je obvyklá. Struktura práce dodržuje zadání, jazyková úroveň práce je bežná. Grafické zpracování je standardní.
Práce s informačními zdroji B Teoretický rozbor problému je založen na využití pouze domácích informačních zdrojů. Pro predikci rizika a výpočet diskotní sazby je ale využití anglicky psaných zdrojů nezbytné, v české literatuře se uvádějí pouze přejaté hodnoty z těchto zdrojů. Citační aparát splňuje běžné standardy pro tento druh prací. Syntéza je provedena bežným způsobem.
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 70520