FIALOVÁ, N. Návrh zásobovací strategie ve vybraném maloobchodu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Jurová, Marie

Autorku je nutno vyzvednou pro výběr náročné oblasti řešení a to v oblasti obchodního podnikání, především maloobchodu. Pracovala jak s informacemi, které získala z analýzy současného stavu, tak i s informacemi pro návrh rozvoje podnikání v daném regionu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B Cíle byly naplněny v celém rozsahu i přístupu k jejich možné postupné realizaci.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A K řešení přistupovala zodpovědně, s motivací pro vybranou oblast maloobchodu s daným sortimentem zboží.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Postupovala pro realizaci se znalostí poptávky možných zákazníků a jejich časových i finančních omezení.
Praktická využitelnost výsledků A Pro maloobchod i vlastníka maloobchodní sítě je řešení základ pro rozvoj podnikání v této náročné oblasti podnikání.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Pracovala se znalostí zpracování inženýrské práce a tomu odpovídá jak grafická stránka, tak i jazyková stránka práce.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Pracovala se všemi dostupnými zdroji obchodního podnikání i se zdroji, které hodnotily cdaný region.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Tesař, Rostislav

Autorka DP se zabývá zásobováním maloobchodní prodejny,která je součástí českého obchodního řetězce. Lokalitou je vesnice, což samozřejmě limituje obraty prodejny. Po provedení běžných analýz autorka navrhuje možná zlepšení fungování organizační jednotky. Zavedení automatizovaného informačního systému klade správně na první místo všech navržených opatření, což rovněž usnadní rozhodování vedoucího prodejny. Cíl práce byl splněn.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 67107