SLAVÍKOVÁ, M. Změna systému řízení malého podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Koráb, Vojtěch

Jedná se o velmi dobrou diplomovou práci s praktickým dopadem. Dá se předpokládat, že návrhy budou akceptovány ve firmě. Doplňující otázky nejsou stanoveny.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cíle stanovené v diplomové práci byly splněny. Diplomová práce je poznamenaná slabším fokusem na ekonomické záležitosti firmy.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Zvolený přístup k řešení je správný. Použité metody se jeví jako adekvátní. Je možné namítnou hlubší kritičnost provedených analýz.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Diplomantka projevila schopnost správně interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich patřičné závěry.
Praktická využitelnost výsledků B Závěry a doporučení je možné aplikovat ve zvolené firmě. Vzhledem k tomu, že se jedná o rodinný podnik, předpokládá se akceptace navržených doporučení zakladatelem podniku. Zde může být určitá rezistence.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Diplomová práce je zpracovaná na patřičné akademické úrovni.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Diplomantka provedla základní rešerše. Je uveden seznam literárních zdrojů. Tyto zdroje jsou též v diplomové práci náležitě citovány. Práci by svědčilo více anglických zdrojů.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Plhoňová, Věra

Autorka práce se věnuje problematice systému řízení malých a středních firem. Ve své práci analyzuje nejžhavější problémy a snaží se najít jejich řešení. Vzhledem k tomu, že se jedná o výrobní společnost, bylo by potřeba v některých ohledech o něco více zakomponovat i tento aspekt do úpravy systému řízení. Přesto je práce naspána pečlivě,jazykem odpovídajícím standardům kladených na diplomové práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 71138