BENETKA, M. Využití nových funkcí Autodesk Inventoru pro modelování elektrických strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.

Posudky

Posudek vedoucího

Hájek, Vítězslav

Účelem bakalářské práce Martina Benetky bylo vypracovat animaci schéma spouštěče s výsuvnou kotvou, za pomoci nových funkcí Autodesk Inventoru. Ktomu bylo zapotřebí prostudovat provedení a funkce spouštče při roztočení spalovacího motoru a řadu detailů. Za pomoci častých konzultací se záměr podařil a jeho výsledek student předvede při obhajobě práce. Animaci je možné použít jako výbornou pomůcku při přednáškách z předmětu BAEB. Zadání práce je v celém rozsahu splněno.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Janda, Marcel

Student se zabývá problematikou použití programu Autodesk Inventor 2012 a silnoproudé elektrotechnice. Práce je členěna do tří hlavních částí. V první části jsou shrnuty novinky programu Antudesk Inventor 2012 v proovnání s předchozími verzemi. Dále se student zabývá teorií kolem spouštěče a popisuje konstrukci stejnosměrných motorů, které se používají v automobilové technice. Poslední část bakalářské práce je věnována vytvářené animaci, která demostruje funkci spouštěče v automobilu. V celé práci je použito velké množství převzatých obrázků, které mají spětnou kvalitu a trochu zhoršují celkový dojem. Teoretická část je až zbytečně rozsáhlá a zastiňuje hlavní zaměření práce. V práci se vykytuje několik formálních chyb. Naproti tomu výsledná animace je zpracována velmi pěkně a názorně demonstruje funkci spouštěče. Práci doporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
B
Body
88

Otázky

eVSKP id 35762