MARŠÁL, M. Systém pro rozpoznávání zvuku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Hynčica, Ondřej

Zadání práce bylo náročné, jak po teoretické, tak i po časové stránce. Student při řešení postupoval velmi systematicky, potřebnou problematiku podrobně nastudoval. Velmi chválím iniciativu a aktivní přístup k řešení problémů. Zejména oceňuji praktický nadhled, díky kterému se podařilo realizovat funkční zařízení.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Gutman, Jiří

Zadání je dostatečně náročné především v tom, jak široký nadhled po studentovi požaduje. Je velmi pozitivní, že bylo důsledně naplněno včetně ověření realizací. Přitom se jedná o nyní perspektivní problematiku rozpoznávání zvuku. Řešitel předvedl dobré rozložení vlastní práce i její presentace v bakalářské práci. Autor dobře a jasně odlišuje kategorie technických a softwarových prostředků a nástrojů od vlastní invence. Z technického hlediska volí efektivní vývojovou platformu stejně, jako po analýze snímačů zvuku vybírá vhodný typ i s ohledem na potřebu včasné realizace. Vzhledem k potřebě rozpoznání dvou odlišných druhů zvuku je dobře zpracována i část věnovaná analýze použitelných metod. V páté kapitole, věnované postupu řešení je pěkně popsáno, jak student ovlivňoval svoje řešení na základě využití simulačních možností MATLABu. Tato část ukazuje i vysokou invenci autora při řešení netriviálních problémů reálného rozpoznávání zvuků. Dobrá technická orientace se potvrdila také při testování výsledného systému. Tato práce přesahuje úroveň běžné bakalářské práce a rozhodně by měla pokračovat dalším rozvojem. Souhrn posudku: - zadání patří k náročným vzhledem šířce problematiky i aktuálnosti - zadání bylo splněno ve všech bodech vyváženým způsobem - stupeň znalostí studenta je vysoký a především je třeba vyzdvihnout schopnost se orientovat v širokém rozsahu problému. - koncepce řešení je zvolena správně především díky schopnosti využít i možnosti simulace a hlavně provádět dílčí závěry v každém kroku řešení. Práce neobsahuje zřejmé opomenutí nebo chybu – pojem „randix“ v nadpisu bodu 4.2.1 je milým překlepem, který ukazuje, jak obyčejně nečteme nadpisy velkým písmem. - celou práci je možné považovat za dílo studenta a to s vysokou mírou inovativnosti a originality - práce je velmi dobře postavena i formálně s jasným a logickým členěním i s úctou k českému jazyku - student prokázal velmi dobré technické znalosti i cit pro vhodné postupy. Práce si rozhodně zaslouží další pokračování. Navrhuji klasifikaci A – výborné

Navrhovaná známka
A
Body
95

Otázky

eVSKP id 73690