BORSÁNYI, T. Signálový a datový logger [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Kolouch, Jaromír

V práci se student zabývá obecnou analýzou požadavků a spouštěcích podmínek, který jsou od navrhovaného přístroje vyžadovány, a konkretizuje je dle požadavků zadání. Následuje detailní návrh hardwaru funkčních bloků a softwarového řešení včetně vysvětlení jednotlivých módů, které program umožňuje. Součástí práce je i vlastní realizace hardwaru a softwaru přístroje. Jeho funkčnost byla ověřena pomocí testů, jejichž výsledky jsou v příloze práce. Student pracoval samostatně a iniciativně, aktivně pracoval s literaturou. Zadání projektu splnil. Vzhledem ke komplexnosti celého zařízení a množství technických znalostí, které bylo nutné k pokrytí zadání zvládnout, prokázal vynikající schopnost inženýrské práce. Posudek vypracoval externí konzultant Ing. Martin Kravka, Honeywell Brno

Navrhovaná známka
A
Body
99

Posudek oponenta

Vyskočil, Pavel

Práce se zabývá návrhem, konstrukcí a ověřením funkce signálového a datového loggeru s řízením pomocí PC. Je srozumitelně rozdělena do kapitol a celkově působí jednotným dojmem. Na základě definice požadavků a podrobného rozboru je navržen hardware a software zařízení a software pro PC, které jsou realizovány a jejich funkčnost úspěšně ověřena. Zadání práce tak bylo kompletně splněno. Jako vhodné hodnotím použití paměti PC namísto interní paměti zařízení, což podstatně zvyšuje délku záznamu. Práci hodnotím jako velmi kvalitní a nemám k ní výhrad.

Navrhovaná známka
A
Body
98

Otázky

eVSKP id 73627