KOZUMPLÍK, K. Vizualizace procesu pomocí WWW stránek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Pásek, Jan

Téma bakalářské práce pana Kozumplíka je neotřelé a přináší nový přístup k vizualizaci a ovládání procesů. Zadání poskytla firma COMPAS s.r.o., která zároveň nabídla i konzultace, které pan Kozumplík dle potřeby využíval. Z kontaktů studenta se mnou jako s vedoucím práce jsem vždy věděl, že jeho práce „žije“. Jednalo se spíše o koncepční konzultace, vlastní práci bakalář tvořil samostatně, pracoval efektivně s literaturou a práci si dokázal dobře rozvrhnout. Při řešení své práce nenarazil pan Kozumplík na zvláštní potíže, což je ale dáno i tím, že se na práci pečlivě teoreticky připravil. Svědomitost, pečlivost a dobrá teoretická příprava vyústily v dílo, které má velmi dobrou úroveň jako technická dokumentace projektu i jako manuál. Přístup studenta k řešení koreluje i s tím, jak se projevoval během dosavadního studia. Student při práci prokázal, že je hoden se ucházet o titul bakaláře v oboru automatizace a jeho práci doporučuji klasifikovat výborně - A.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Bezchleba, Zbyněk

Cílem práce byly tyto body: a. Popsat metodiku vytváření uživatelských stránek PLC b. Realizovat uživatelské stránky PLC pro ukázkový program řízení procesu c. Naprogramovat úlohu pro CPU d. Naprogramovat a odladit ukázkovou aplikaci pro WWW server a ověřit její funkčnost Všech uvedených bodů bylo dosaženo . Z pohledu složitosti hodnotím práci jako středné náročnou a její rozsah jak odborný tak časový jako odpovídající bakalářské práci. Uvedená práce je spíše verifikačního charakteru a nejedná se tedy o velký podíl výzkumné činnosti . Nicméně řešitel osvědčit konstruktivní a pragmatický přistup k zadané úloze. Práce je vystavěna logicky a prezentuje i to, že řešitel zadané problematice porozuměl, správné se rozhodl ohledně postupu při návrhu a návrh dotáhl do realizace s tím, že vytvořené objekty prakticky ověřil. Student samostatně navrhnul přiklad pro ověření WWW vlastností CPU. Zde prezentoval schopnost programování jak PLC tak WWW stránek. Práce svědčí o tom, že řešitel je schopen samostatného řešení problému tak, jak se od absolventů technických VŠ očekává.

Navrhovaná známka
B
Body
82

Otázky

eVSKP id 73685