HURBAN, M. Plánování trasy pro podřízené mobilní jednotky semiautonomního konvoje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Krejsa, Jiří

Pan Hurban se ve své práci zabývá plánováním pohybu podřízených jednotek semiautonomního konvoje mobilních robotů. Jeho práce je součástí úsilí celé skupiny studentů, pracujících na projektu konvoje, tvoří však samostatný celek. Jádrem práce je návrh, implementace a simulační ověření metody plánování, reflektující omezení jednotek vyvíjeného konvoje, především neznalost absolutní polohy. Laterální a longitudální řízení je v metodě odděleno. Cíle práce se podařilo beze zbytku naplnit. Pan Hurban pracoval s velkým nasazením, zodpovědně a samostatně. Jeho práci hodnotím jako výbornou a po zodpovězení otázek oponenta doporučuji mu udělit titul bakalář.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Růžička, Michal

Hlavním cílem předložené bakalářské práce je návrh a realizace metody plánováni trasy pro mobilní jednotky semi-autonomního konvoje. Autor práce prostudoval metody plánování trasy pro mobilní roboty s důrazem na podřízené jednotky robotického konvoje, navrhl metodu pro plánování trasy v rámci semi-autonomního konvoje a výsledné řešení implementoval a simulačně ověřil. Předložená bakalářská práce je na vysoké úrovni, jak po stránce obsahové, tak po stránce formální. Práce je přehledně a logicky uspořádána. Výklad autora je doprovázen vhodně zvolenými obrázky. Studentova práce vznikla v rámci vývoje semi-autonomního konvoje, který zaštiťuje grantový projekt na Ústavu automatizace a informatiky. Studentovo řešení již bylo integrováno do mobilních jednotek konvoje. Všechny cíle bakalářské práce byly splněny a lze tedy zadané téma považovat za splněné v požadovaném rozsahu a práci tedy doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 71196