MALÝ, O. Aplikace Rapid Prototyping pro výrobu modelů vojenské historické techniky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Dvořáček, Jan

Předložená bakalářská práce je zpracována na výborné úrovni. V průběhu řešení práce byl student aktivní, velmi oceňuji jeho samostatnost nejen při řešení práce, ale také při zajišťování výroby modelů. Dále oceňuji pečlivou přípravu na všechny pravidelné konzultace. Práce je přehledná, vhodně uspořádaná a všechny cíle práce plynoucí ze zadání byly splněny. Práci doporučuji k obhajobě a na základě uvedených skutečností hodnotím stupněm výborně - A.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Sedlák, Josef

Posuzovaná bakalářská práce je zpracována v souladu se zadáním na výborné úrovni. Teoretická část práce se zabývá charakteristikou jednotlivých aditivních metod Rapid Prototyping použitých pro výrobu prototypů. Praktická část práce se zabývá tvorbou 3D modelu historické drezíny Steyr K2670 a její následnou výrobou pomocí čtyř rozdílných aditivních metod s využitím různých výrobních zařízení (ZPrinter 650, Fortus 400mc, Solidscape T76, Objet30 Pro) a jejich vzájemným porovnáním. Navazující činností je výroba pružné formy a odlití výsledného prototypu drezíny z rychle tuhnoucí pryskyřice. Práce je ukončená porovnáním vytvořených odlitků modelů drezíny pomocí dvou aplikovaných aditivních metod (Model Maker 3D Plotting, PolyJet Matrix), kde byl kladen zejména důraz na počáteční kvalitu tisku vyrobených master modelů. Je zřejmé, že student věnoval zpracování bakalářské práce značnou pozornost. Po grafické stránce je práce zpracována rovněž na výborné úrovni. Podklady potřebné pro svoji práci student čerpal z literárních, převážně však z elektronických zdrojů, o které se také opírá. V práci se vyskytují drobné formální náležitosti a drobné překlepy. Při řešení bakalářské práce postupoval student správně. Prezentované výsledky jsou přesvědčivé a jsou přehledně uspořádány pomocí obrázků, tabulek a grafů. Práce je přehledná a srozumitelná. Z výše uvedených skutečností vyplývá, že student splnil zadání v plném rozsahu, a proto doporučuji bakalářskou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 68795