VÁCLAVÍKOVÁ, T. Návrh podnikového finančního plánu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Sághy Estélyi, Kristína

Otázky vedúcej diplomovej práce: 1) Aké sú hlavné predpoklady dosahovania vytýčených cieľov v kľúčových oblastiach v podkapitole 4.2? 2) Aké sú riziká, ktoré ohrozujú naplňovanie realistickej varianty dlhodobého finančného plánu?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Kozáková,, Petra

Předložená diplomová práce splňuje všechny náležitosti a odpovídá nárokům kladeným na tento typ závěrečných prací. Práce bezesporu poskytuje výborný teoretický přehled o finančním plánování a praktický postup jeho aplikace. K práci mám pouze drobné výhrady, které však nemají vliv na konečnou úroveň diplomové práce. V kapitolách 3.2. Porterův model pěti konkurenčních sil a 3.3 SWOT analýza postrádám jakýkoliv dílčí závěr, stejně tak i využití získaných informací ve vlastním sestavování finančních plánů či stanovení cílů společnosti. Obdobně interpretace vertikální analýzy VZZ či významu rozdílových ukazatelů. Je dále otázkou, do jaké míry snižovat zadluženost, pokud společnost plní své závazky (dokonce je platí dříve, než získává prostředky od vlastních dlužníků). To souvisí mj. s otázkou působení finanční páky. Nelze souhlasit s tvrzením v závěru, že byla provedena jednoduchá analýza vývoje odvětví (kap. 4.1). Nabízí se rovněž možnost diskuse stanovení některých položek plánové rozvahy a VZZ, předpokládám však významnou spolupráci se společností a tedy reálnost předpokladů stanovení jednotlivých položek plánových výkazů. Výsledky práce jsou pro společnost využitelné zejména svými dílčími analýzami a poukázáním jednoznačného dopadu vývoje společnosti na její finanční situaci.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 70354