CAHA, M. Založení nové firmy: Valašská restaurace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Koráb, Vojtěch

Jedná se o diplomovou práci se značným praktickým dopadem. Diplomant prokázal řešením diplomové práce schopnost inženýrské práce pro řešení složitějších projektů. Doplňující otázky nejsou stanoveny.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cíle postavené v diplomové práci byly splněny. Byl vypracován projekt na založení nové restaurace.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A V diplomové práci byly použity metody sběru sekundárních a primárních dat. V rámci sběru primárních dat bylo použito dotazníkové šetření. Tyto metody se jeví pro diplomovou práci jako adekvátní.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Diplomant správně interpretoval získaná data a vyvodil z nich patřičné závěry.
Praktická využitelnost výsledků A Diplomová práce je praktickým projektem pro založení nové restaurace. Řešení je přínosné pro praxi.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Diplomová práce je zpracována na akademické úrovni a nevykazuje závažné formální ani grafické chyby.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Diplomant v práci použil základní výstupy z rešeršní práce. Zdroje uvedené v seznamu byly v diplomové práci též citovány.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Smrčka, David

Práce jako celek byla konstruována logicky tak aby vedla k naplnění cíle, jehož se podařilo podle mého názoru dosáhnout. Oceňuji autorův širší přístup k problematice a především zvážení všech možných rizik, která při založení živnosti v pohostinství mohou nastat. Výtka by byla směřována především k častějším nadbytečnému opakování a také práce po jazykové stránce by mohla být zpracována lépe.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 71385