ZŮBKOVÁ, M. Podnikatelský plán pro založení restaurace a kavárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Chlebovský, Vít

Podnikatelský plán v předložené diplomové práci je zpracován systematicky a na dobré odborné úrovni. Návrhy navazují na zpracované analýzy a jsou zpracovány pro přímé využití v praxi. Otázka k obhajobě: V podnikatelském plánu navrhujete hned od počátku využít 16 zaměstnanců, v roce 2015 navýšit dokonce na 20. Personální náklady tak budou tvořit významnou položku. Neobáváte se, že především v počáteční fázi Vašeho podnikání nebudete schopni tyto náklady ufinancovat? Jakým způsobem plánujete zorganizovat nábor kvalifikovaných pracovníků? Věříte, že se Vám podaří kvalitní zaměstnance zajistit?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Halata, Antonín

"Diplomová práce jako celek je zpracována ukázkově a komplexně. V teoretické části jsou rozvedeny všechny aspekty související se zpracováním podnikatelského záměru prakticky, bez rozvádění do zbytečných detailů. K praktické části, tzn. samotnému podnikatelskému záměru. Nebudu se rozepisovat, snad stačí, že v podobě, v jaké jaké je zpracován, je bez problému předložitelný potenciálním investorům v případě, že by předkladatel potřeboval získat finanční prostředky. Tzn. že splňuje jak první důvod zpracování podnikatelského záměru jako podklad pro rozhodnutí samotného podnikatele, zda se do podnikání vůbec ""pustit"", tak i ten druhý důvod, tzn. že podnikatelský záměr slouží i pro oslovení investorů v případě potřeby získání finančních prostředků. Jediné, k čemu bych měl připomínku, ale ne výtku, je struktura ekonomických výkazů (rozvaha, výsledovka, cash flow). V praxi se používají výkazy v struktuře dle vyhl. č. 500/2002 Sb., a to buď v plném nebo zkráceném rozsahu, pokud investor nedodá vlastní formuláře výkazů. Nicméně struktura výkazů v diplomové práci je pro případ, že je podnikatelský záměr zpracován pro potřeby podnikatele jako podklad pro rozhodnutí, zda začít podnikat, plně dostačující. Závěrem. Diplomová práce, tzn. jak teoretická, tak praktická část, je přiměřeně a vhodně doplněna jak tabulkami, tak především grafy. Celkově bych tuto práci ohodnotil jako profesionálně zpracovanou."

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 73401