KARGEROVÁ, H. Expanze podniku na východní trhy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Koráb, Vojtěch

V rámci tématu se během zpracování diplomové práce změnily politické podmínky na východ od našich hranic. Diplomantka reagovala na tuto změnu a snažila se tyto změny v práci zohlednit. Diplomová práce má akademeickou úroveň. Návrhy jsou s určitým omezením využitelné v konkrétní splečnosti. Nejsou stanoveny doplňující otázky.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cíle postavené v diplomové práci byly splněny. Diplomantka reagovala na mezinárodní změny v politické situaci na východních trzích a v rámci možnosti je zapracovala do diplomové práce.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B V diplomové práci jsou použity metody sběru sekundárních dat. Pro analýzu východních trhů se tyto metody jeví jako adekvátní.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B Diplomantka v rámci možností interpretovala získaná data a shrnula je do závěrů z analytické části. Tento souhrn je základní platformou pro návrhovou část.
Praktická využitelnost výsledků B Praktické návrhy jsou v rámci možností využitelné v praxi konkrétní společnosti.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Diplomová práce má akademickou úroveň. Po grafické stránce práce nevykazuje žádné zásadní chyby a nedostatky.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Diplomantka v práci pracovala s literatuou a tuto v práci náležitě citovala. Dosti jsou zastoupeny elektronické zdroje.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Hanousek, Vladimír

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků A
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 71216