PAVELKOVÁ, N. Motivace a stimulace podnikatele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Franková, Emilie

Autorka splnila zadání bakalářského úkolu a prokázala schopnost využít načerpaných znalostí a dovedností k řešení aktuálního praktického problému z oblasti podnikání. Jak u jednotlivých kriterií, tak i při celkovém pohledu hodnotím posuzovanou práci stupněm "výborně". Otázka k obhajobě: Máte v plánu podnikat? Na čem (na jakých motivech) byste svoje podnikání založila?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Vytyčené cíle odpovídající zadání BP autorka splnila ve výborné kvalitě.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A Zvolený postup řešení včetně metodologické adekvátnosti akceptuji.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Toto kriterium rovněž splňuje požadavky na BP, autorka relevantně interpretuje a vyvozuje závěry.
Praktická využitelnost výsledků A Návrhy a doporučení, které autorka ze svého postupu vytěžila, jsou prakticky zaměřené a vyhodnocené i z hlediska ekonomických nákladů a při správné implementaci mohou být přínosem jak pro začínající, tak i stávající podnikatele.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji, včetně citací A Autorka práce vychází ze zmapování značného počtu odborných zdrojů, které důsledně cituje.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Součková, Helena

Na bakalářské práci oceňuji, že autorka zvládla vytvořit vhodný dotazník, opatřit dostatečné množství respondentů, byť ne všichni se myšlenkou podnikání zabývali. I přesto je vzorek podnikajících nebo podnikání zvažujících vysoký. Tyto dotazníky dále přehledně zpracovala do grafů a slovně vyhodnotila. Teoretická část byla zvládnuta výborně a autorka také dokázala vhodně propojit obě části - teoretickou i praktickou. Bakalářská práce je ucelená a rozhodně ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 70363