RŮŽIČKA, J. Zpracování signálu obrazových senzorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Žák, Jaromír

Student Bc. Jakub Růžička provedl nastudování problematiky CMOS obrazových snímačů a metod pro zobrazování informací pomocí grafických LCD displejů, kterou následně zpracoval a v závěru práce vytvořil funkční ukázku aplikace těchto technologií v podobě demonstrátoru. Student docházel na konzultace a pracoval samostatně. Zadání práce bylo po praktické stránce splněno, i když mohlo být zpracováno detailněji. Práce by si zasloužila více měření a testů finálního demonstrátoru, což se vzhledem k nedostatku času v závěru řešení projektu nepodařilo, nicméně základní ověření činnosti je v textu popsáno. Po formální stránce splňuje práce požadavky kladené na diplomovou práci tohoto typu, avšak obrázky s jemnou grafikou (především schémata) by měla být vytištěna s vyšším rozlišením, jelikož některé z vodičů nebyly vůbec zobrazeny. Z výše uvedených důvodů hodnotím celkově práci stupněm B

Navrhovaná známka
B
Body
82

Posudek oponenta

Macháň, Ladislav

Cílem diplomové práce bylo na základě teoretické rešerše provedené v rámci semestrálního projektu navrhnout a zkonstruovat zařízení pro demonstraci využití moderních obrazových senzorů typu CMOS. Návrh tohoto zařízení vyžaduje důkladné prostudování problematiky, pochopení souvislostí a metodicky správný postup při návrhu elektronického zařízení. Po odborné stránce nemám k práci žádné závažné připomínky. Oceňuji využití moderních součástkové základny pro realizaci praktické části. Požadavky kladené na vypracování, které jsou uvedeny v zadání, jsou bezezbytku splněny. Formální stránka práce bohužel snižuje jinak vysokou odbornou úroveň. Z formálních nedostatků bych jmenoval zejména: neobratnou větnou stavbu, překlepy, pravopisné chyby, špatný slovosled (např.: „CMOS senzory“ místo „senzory typu CMOS“), nesprávný formát psaní odrážek, zarovnání popisů tabulek, používání amerikanismů („pin“ místo „v/v brána“) a využití slangových výrazů („fotky“ místo „fotografie“). Domnívám se, že student během řešení diplomové práce odvedl kus dobré práce. Až na formální nedostatky nemám práci co vytknout.

Navrhovaná známka
B
Body
88

Otázky

eVSKP id 74255