TOMAŠÁK, L. Resinátové pasty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Řezníček, Michal

Student Lukáš Tomašák zpracoval v rámci své diplomové práce téma s názvem Resinátové patsy. Přesto, že je pan Tomašák studentem dálkovým, zvolil si poměrně časově náročné technologické téma. Z pohledu vedoucího práce musím konstatovat, že i přes své pracovní vytížení věnoval své práci velké množství času, které se nebojím srovnat s časem, který na své práci stráví student prezenčního studia. Nejvíce času studentovi zabralo vyladění technologického procesu depozice a zpracování vrstev realizovaných platinovou resinátovou pastou. Zde prokázal nejen schopnost tvůrčího přístupu k problémům, s nimiž se potýkal, ale také vysokou míru pochopení dané problematiky. Vyzdvihnot je možné například úspěšné vyřešení praskání deponované vrstvy v průběhu zasušování vzorků nebo problematiku kvality (homogenity) realizované vrstvy. Student dále dokázal sám a iniciativně využít možností svého zaměstnání (elektronová mikroskopie) při analyzování a vyhodnocování jím realizovaných testovacích struktur. Díky této výhodné spolupráci došlo k významnému zvýšení kvality výsledků práce. Dále je třeba konstatovat, že student sám a aktivně vyhledával příležitosti ke konzultacím dané problematiky, které pak dále tvůrčím způsobem aplikoval. Za nevýznamnější přínos práce považuji ověřený technologický postup vytváření resinátových struktur i přes zatím ne zcela prozkoumaný fakt níké adheze vrstvy k substrátu. Vzhledem k zadání konstatuji, že bylo zadání splněno v plném rozsahu. Za práci navrhuji 95b.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Jankovský, Jaroslav

Diplomová práce pana Tomašáka je velmi pěkně zpracovaná. Použití resinátových past přineslo do technologie vrstvových struktur řadu nových, dosud nám neznámých perametrů a jevů. Nejvýznamější je zjištění, že přilnavost těchto past na rozdíl od standardních struktur klesá s rostoucí tlouštkou vrstvy. Diplomová práce je co do hloubky velmi dobře zpracována a je pro další práci značným přínosem. Zadání je bezezbytku spolněno.

Navrhovaná známka
A
Body
97

Otázky

eVSKP id 74274