SVOBODOVÁ, M. Expanze podniku na Polský trh [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Koráb, Vojtěch

Jedná se o velmi dobrou diplomovou práci sestávající ze solidní analýzy a praktických návrhů. Práce má akademickou kvalitu. Návrhy a dopručení jsou prakticky využitelné. K práci nemám doplňující dotazy.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Diplomantka splnila zadané cíle. Pracovala samostatně a řídila se pokyny vedoucího diplomové práce.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B Zvolený postup řešení je správný. Dilomantka použila metody sběru sekundárních dat. Tato data vyhodnotila a diskutovala. Pro paktickou využitelnost by bylo třeba použít metody sběru primárních dat, které jsou však ve vztahu k Polskému trhu časově i finančně nákladné.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Diplomantka správně interpretovala získaná data.
Praktická využitelnost výsledků B Návrhy uvedené v diplomové peráci se dají s omezením využít v praxi. Pro firmu však mohou být získané poznatky užitěčné.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Po formální a grafické stránce se jedná o akademickou práci nevykazující závažné nedostatky.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B Diplomantka zpracovala základní rešerše. Práce má uveden základní seznam literárních zdrojů. Tento seznam obsahuje zvláště knižní a elektronické publikace. Uvedené zdroje jsou v práci též náležitě citovány.
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Ing. Petr. Morcinek

"Autorka práce věnovala velkou pozornost komplexní analýze situace, jež ji umožnila formulovat kvalitní návrh řešení pro společnost Advanced World Transport a.s. Po formální stránce práce splňuje všechny podmínky na ní kladené a autorka vhodně pracuje s různymi zdroji informací. Celkově hodnotím práci za ""A"" především díky velmi zdařilé části ""Analýza problému a současné situace""."

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 70954