PÁLKA, V. Bezdotykový měřič výšky vodní hladiny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Říčný, Václav

Student Václav Pálka měl za úkol své bakalářské práce navrhnout bezdotykový měřič výšky vodní hladiny ve studni. Zadání nebylo příliš obtížné, ale bylo komplikováno požadavkem realizace zařízení a ověření jeho funkce. Vyžadovalo, aby student zvládl konstrukční i obvodový návrh středně složitého měřicího systému, programování software použitého mikroprocesoru, ale i praktickou realizaci prototypu včetně ověření jeho funkce. Přestože v těchto činnostech neměl téměř žádné zkušenosti, zhostil se, dle mého soudu, svého úkolu velmi dobře. V průběhu řešení pracoval velmi samostatně a iniciativně. Zvolil řešení jednoduché, ale funkční, které všechny požadavky zadání splňuje. Student se vyjadřuje v práci stručně a až na výjimky i technicky dobře. Nevyvaroval se však drobných věcných nepřesností i formálních chyb, ale žádné podstatné závady jsem v práci nenašel. Formální úroveň práce je rovněž dobrá. Hodnotím jeho bakalářskou práci 86 body

Navrhovaná známka
B
Body
86

Posudek oponenta

Boleček, Libor

Cílem diplomové práce byl návrh a realizace bezdotykového měřiče výšky vodní hladiny. Práce má vynikající poměr teoretické a praktické části, kdy je v práci jen nezbytně nutné minimum teorie. V teoretické části student v krátkosti analyzuje možnost použití různých fyzikálního principu a vybírá vhodné řešení dané úlohy. Student prokázal technické schopnosti: analýzu problému, návrh konstrukčního i obvodového řešení, programování mikroprocesoru. Formální stránka je přes drobné chyby na dobré úrovni. Práce obsahuje vlastní obrázky v dobré kvalitě, u některých z nich však mohla být volena vhodnější velikost a například fotografie baterky použité pro napájení mi přijde poněkud zbytečné. Cíl zadání byl bezezbytku splněn.

Navrhovaná známka
B
Body
84

Otázky

eVSKP id 73173