KUBÍK, M. Pokročilá čtečka QR kódu pro Android [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Šmirg, Ondřej

S prací studenta jsem byl opravdu velmi spokojen. Zadání bylo splněno nad rámec zadání. Výsledná čtečka QR kódů předčila v některých vlastnostech komerční čtečky, které jsou dostupné v Google Play. Velice kladně hodnotím až vědecký přístup k měření a porovnávání vlastností jednotlivých čteček QR kódu. Jedinou slabinou výsledného algoritmu je jeho neefektivní zdrojový kód, ale to vzhledem ke skutečnostem, že student neměl předchozí zkušenosti s knihovnou OpenCV ani s platformou Android není žádný závažný nedostatek. Z jeho práce během semestru mohu poznamenat, že otestoval mnohem více algoritmů, než je v samotné práci uvedeno. Práci hodnotím nejvyšší známkou A s přidělenými 99b.

Navrhovaná známka
A
Body
99

Posudek oponenta

Přinosil, Jiří

Diplomová práce je na vysoké úrovni, je zde optimálně vyvážen teoretický rozbor problematiky a jeho následná praktická realizace ústící v konečný produkt, který je určen běžnému koncovému uživateli (aplikace umístěna na Google Play). Zejména musím vyzdvihnout provedené testování funkčnosti realizovaného algoritmu a jeho srovnání se současnými existujícími řešeními. Samotná práce má dobrou strukturu a plně odpovídá požadavkům kladeným na technicky zaměřenou diplomovou práci.

Navrhovaná známka
A
Body
100

Otázky

eVSKP id 73872