PEŠL, J. Implementace rozhraní IO-Link do snímačů tlaku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Kadlec, Jaroslav

Práce se zabývá implementací rozhraní IO-Link do snímačů tlaku. V úvodu student popisuje problematiku měření tlaku. Řešená problematika komunikačního protokolu HART, je popsána v kapitole 2, na kterou navazuje popis komunikačního protokolu IO-Link. Student se v práci, až příliš obšírně zabývá teoretickým úvodem do řešené problematiky a vlastní řešení je popisováno, až v kapitole 4. Práce obsahuje řadu závažných formálních i gramatických chyb, necitovaných statí a obrázků (např. obr. 1, 2, 6, 10 atd.). Orientaci v práci také značně komplikuje neodpovídající číslování obsahu a vlastního textu práce. Některé strany práce obsaují pouze jeden obrázek (strana 30, 41, 56, 59), souvětí (strana 64), nebo jsou ponechány prázdné (strana 55). Rovněž seznam použité literatury neodpovídá požadovaným standardům. V závěru práce student přiznává “naprostou disfunkci většiny potřebných částí obvodu” a potřebu výroby dalšího prototypu a doprogramování programového vybavení. S přihlédnutím k tomuto závěru a vzhledem k uvedeným výtkám, souhlasím s pokračováním ve vývoji a opravě práce. Předloženou práci tak nedoporučuji k obhajobě.

Navrhovaná známka
F
Body
20

Posudek oponenta

Novotný, Radovan

Úkolem vyplývajícím ze zadání bylo prostudování možností komunikace prostřednictvím rozhraní IO-Link a možností integrace tohoto rozhraní do snímačů tlaku. Tato část je zpracována na straně 34-41 a jedná se o plagiát převzatý z článku publikovaného na webové stránce . Předložená diplomová práce je svou kvalitou nevyhovující i z dalších hledisek. Číslování stran v obsahu neodpovídá číslování stran v samotné práci. Napříč prací jsou četné chyby ve formátování textu, jako jsou písmena na konci řádku, mezery dosažené vynecháním řádku, prázdná strana (viz s. 55), popis obrázku na jiné straně, než obrázek samotný, devětkrát zopakované návěští obrázku (viz s. 59 a 60), způsob formátování se liší napříč textem (zvýrazňování tučné, tučné a podtržené). Práce obsahuje chyby gramatické i chyby, jako jsou malá a velká písmena, chybějící čárky v souvětích a chybějící tečky na konci vět. Za nadpisy jsou používány dvojtečky za nadpisy, tečky za názvy kapitol i podkapitol. Z práce nevyplývá, že by zadání bylo splněno a nesplnění bylo zdůvodněno. Zpracování působí dojmem vypracování na poslední chvíli nebo odevzdání některé z prvotních pracovních verzí. Některé odstavce a věty nedávají smysl, popřípadě je jejich tvrzení polemické. Jako příklad lze uvést tuto větu, uvedenou na straně 64: „Po tomto nezdaru už z časových důvodů nezbývalo než opravit chyby v návrhu hardwaru převodníku ukončit práci na softwaru a sepsat“. Vzhledem ke kvalitě práce a tomu, že náhodně vybraná část textu se ukázala být plagiátem, práci nedoporučuji k obhajobě a hodnotím ji dle klasifikačního stupně ECTS jako nevyhovují (F).

Navrhovaná známka
F
Body
0

eVSKP id 71500