ZAORALOVÁ, L. Návrh projektu vývoje generického léčivého přípravku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Doskočil, Radek

Otázky k obhajobě: Proč byly v projektu uvažovány pouze lidské zdroje? Z jakých podkladů jste vycházela při definování nákladů na projekt?

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Vrána, Aleš

Velmi oceňuji strukturu práce a přehlednost. Autorka rovněž dobře zvládla používání odborné terminologie v prostředí farmaceutického průmyslu. Ke kladům práce patří také to, že softwarové nástroje pro plánování projektu - možnosti programu Microsoft Project - jsou použity přiměřeně a že výsledky mají praktickou použitelnost. Ačkoliv práce neměla charakter rešerše, bylo by jistě cenným vyhledat podobné projekty v literatuře a poskytnout základní srovnání. Další možná doporučení spatřuji v tom, že při stanovení cílů práce je vhodné formulovat zadání projektu co nejkonkrétněji (například z pohledu nákladů, z pohledu časového vymezení, limitů daných dostupnými lidskými zdroji), tak, aby bylo možné při tvorbě projektu lépe volit mezi různými strategiemi. Protože mnohé grafické výstupy z MS Projectu bylo možné poskytnout jen v ilustrativní podobě z důvodu jejich rozsahu, o to větší důraz mohl být vložen do diskuse a do popisu přínosů - zde by bylo vhodnější uvést jak více konkrétních dosažených parametrů projektu (doby trvání kritických činností, milníky pro rozhodování), tak také jejich předpokládanou spolehlivost nebo variabilitu (které parametry projektu bylo možné odhadnout přesněji, které méně spolehlivě). Výsledky tak zůstávají částečně skryté, bylo by možné je více vytěžit. Celkově hodnotím velmi pozitivně to, že i přes značnou specifičnost problematiky ve farmaceutickém prostředí dokázala autorka připravit reálný návrh projektu.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň B
Práce s informačními zdroji C
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 74097