ZVĚŘINOVÁ, I. Podnikatelský záměr [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Veselý, Josef

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A Cílem práce bylo vytvořit realizovatelný návrh podnikatelského plánu. Vzhledem ke schopnosti autorky získávat potřebné informace a tyto následně zpracovávat se cíl práce podařilo naplnit.
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B V práci je prezentována svědomitě provedená analýza stavu ve zvoleném oboru podnikání. Autorka provedla marketingový průzkum formou dotazníkového šetření.
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A Finanční plán je podpořen potřebnými výkazy, které jsou přehledně a srozumitelně komentovány.
Praktická využitelnost výsledků A Vzhledem k uspokojivým výsledkům finančního plánu se jeví předložený podnikatelský plán jako prakticky využitelný.
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A Práce má dobrou úroveň po grafické, odborné i jazykové stránce.
Práce s informačními zdroji, včetně citací B V práci byly využity jak literární zdroje doporučené, tak celá řada zdrojů dalších.
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Otýpka, David

Diplomová práce je zaměřena na podnikatelský záměr pro založení soukromé anglické mateřské školy. Studentka si pro tento podnikatelský záměr zvolila lokalitu města Blanska, kde pomocí techniky marketingového průzkumu zjišťovala odhadované zájmy potencionálních zákazníků. Na základě kladných referencí ze zpracovaných dotazníků byl vytvořen podnikatelský záměr. Z celého záměru bych chtěl vyzdvihnout především finanční plán, který je velmi podrobně zpracován. Použité metody a techniky schvaluji jako dostatečné a doporučuji udělení titulu inženýr.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů A
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod A
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry A
Praktická využitelnost výsledků B
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň A
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 73993