COUFALÍK, M. Měření charakteristik ventilátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Katolický, Jaroslav

Student prokázal při zpracování bakalářské práce schopnost samostatné tvůrčí činnosti, zpracovával bakalářskou práci se zájmem a samostatně a splnil podmínky zadání. Předložená bakalářská práce obsahuje všechny náležitosti předepsané zadáním, a proto ji doporučují k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Štětina, Josef

Obsahem práce je Měření charakteristik ventilátorů. Text bakalářské práce má 65 stran textu. Grafická úprava splňuje požadavky na technický text. Práce obsahuje všechny povinné části a je členěn do kapitol a podkapitol. K uspořádání práce mám tyto výhrady: -Kapitoly Seznam použitých zdrojů a Seznam použitých veličin mají být podle směrnice rektora č. 2/2009 v opačném pořadí -Seznam použitých veličin není seřazen podle abecedy -Čísla rovnic by měla být v závorce -Pro jednotko otáček by bylo vhodné používat jednotně 1/min místo ot/min -Proč symbol u není v obrázku 21 opraven na v místo psaní poznámek -U většiny rovnic by bylo vhodné uvádět, jaké veličiny se do nich dosazují a nespoléhat na seznam použitých veličin v závěru, který je neúplný -Seznam použitých veličin je neúplný Práce obsahuje dobře zpracovanou rešeršní část týkající se ventilátorů a jejich aplikace u kondenzačních kotlů. Další část vysvětluje charakteristiku ventilátoru a její měření. Práce vznikla dle požadavků firmy Honeywell a její hlavní část prakticky vyhodnocuje měření na clonkové tratí podle platné normy a srovnání těchto výsledků s měřením na alternativním měřicím zařízení a jejich vzájemných porovnání. Hlavní odborný nedostatek práce je, že není uveden seznam použitých snímačů a měřicích přístrojů s jejich rozsahy a chybami. Není naznačen základní rozbor chyb, které měření ovlivňují. Student k práci využil širokou škálu zdrojů a to jak knižních tak i elektronických, které správně citoval. Bakalář prokázal schopnost samostatné práce činnosti, splnil podmínky zadání, práce obsahuje všechny náležitosti, a proto ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 71384