HABARKA, O. Testování životnosti šroubového spoje pro použití v elektronovém mikroskopu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Krejsa, Jiří

Pan Habarka se ve své práci zabývá testováním životnosti šroubového spoje pro použití v elektronovém mikroskopu. Za nejdůležitější část práce, která je psaná dobrou angličtinou, považuji vývoj a výrobu testovacího zařízení pro zjištění životnosti vzorků závitových tyčí z různých materiálů a s různou povrchovou úpravou. Cíle práce se podařilo beze zbytku naplnit. Na práci oceňuji systémový přístup k řešení problému, a především zvládnutí reálné úlohy inženýrské praxe. Pan Habarka pracoval s velkým nasazením, velmi zodpovědně a samostatně. Jeho práci hodnotím jako výbornou a po zodpovězení otázek oponenta doporučuji mu udělit titul bakalář.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Radoš, Jiří

Předkládaná bakalářská práce se zabývá návrhem metody a zařízení pro testování kombinace základního materiálu a povrchové úpravy. V první části práce jsou popsány základní principy elektronového mikroskopu, pro který je v práci popisovaná metoda tvořena. V další části jsou teoreticky rozebrány jednotlivé testované základní materiály a povrchové úpravy. V této části práce postrádám informace o ostatních rodinách materiálů a povrchových úprav a jejich vhodnosti či nevhodnosti pro dané použití v elektronovém mikroskopu a také jaké materiálové specifikace jsou důležité pro tuto aplikaci. V třetí části práce je popsáno samotné testovací zařízení. Zařízení je navrženo velmi dobře pro daný testovací účel a je relativně jednoduché na montáž. Pozitivně hodnotím sestavení inkrementálních enkodérů, obvodu pro měření proudu a motoru do zpětnovazebního zařízení s jednoduchou regulací a bezpečnostní kontrolou proudu. Všechny cíle práce byly splněny. Pozitivně hodnotím také anglický jazyk, kterým byla práce napsána.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 72105