NĚMEC, P. Pásový dopravník pro dopravu kameniva [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Kašpárek, Jaroslav

Student se ve své práci zabývá konstrukčním návrhem pásového dopravníku pro dopravu kameniva. Tato práce je řešena formou návrhu koncepce, funkčního a pevnostního výpočtu. V úvodní části práce (kapitole 1) student popisuje rešeršně konstrukci pásového dopravníku a detailně popisuje jednotlivé konstrukční prvky. K této části práce mám výhrady k dílčím závěrům u jednotlivých podkapitol. Autor již uvádí parametry pásového dopravníku (str. 12, 13, 14, 16 a 17), přitom je má výpočtově zjištěny až v následující části práce. V dalších jednotlivých podkapitolách sestavuje funkční výpočty pro stanovení výkonových parametrů pásového dopravníku a provádí pevnostní kontrolu rámu dopravníku. Ve výpočtech postrádám ještě návrh a kontrolu napínacího bubnu, kontrolu ložisek a napínacího šroubu na vzpěrnou stabilitu. Práce je z hlediska požadavků a cílů dle zadání úplná. Postup řešení práce je správný, rozsah práce je stránkově podle požadavků na bakalářské práce. Schopnost studenta interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich dílčí závěry je vcelku dobrá. Formální náležitosti práce jsou splněny. Grafická úprava textové části práce je dobrá, zpráva obsahuje množství schémat a obrázků. Stylistická úprava a pravopis jsou v pořádku. Citace zdrojů jsou uvedeny správně, počet uváděné literatury je přiměřený. Výhrady mám k těmto drobnostem: - Netechnické vyjadřování na straně 32 a 34 - Str. 33 - v kontrolním pevnostním výpočtu rámu nezapočítal hmotnost elektrobubnu (90 kg) a napínací stanice. Výkresová dokumentace je dle zadání kompletní. Až na pár drobností je výkresová dokumentace zdařilá. Bakalářská práce pana Petra Němce je hodnotná a doporučuji tuto práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod C
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry C
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti C
Samostatnost studenta při zpracování tématu C
Práce s literaturou včetně citací B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Malášek, Jiří

Konstrukce pásového dopravníku je kvalitní, netypická, s pojezdem a s otočí. Technická zpráva včetně výpočtů je vypracována ve vhodné úrovni. Na výkrese sestavy chybí kotevní plán točny i pojezdu a k tomu vztažená poloha násypky i přepadu. Konstrukce točny vyžaduje vysvětlení.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii D
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 71215