ZVOLÁNEK, M. Posouzení informačního systému firmy, procesů a návrh změn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Brož, Zdeněk

Diplomová práce je logicky uspořádána a s drobnými výhradami odpovídá formálním náležitostem. Formulovaných cílů je dosaženo v druhé části práce, kde je rozpracováno navrhované řešení. V závěru práce je navrhované řešení ekonomicky zhodnoceno.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů B
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod B
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků B
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji, včetně citací C
Navrhovaná známka
C

Posudek oponenta

Veselý, Miroslav

Autor práce se dostatečně seznámil s provozem firmy. Cíle, metody, interpretace a využitelnost, které si stanovil rozkrýt a popsal, vycházeli z jeho poznatků ve firmě, které budou pro různé pozice jiné. Z jeho pohledu a s přihlédnutím k pracovní pozici, kde se mu střetávali denně dvě oblasti, považuji výběr a splnění cílů za správné. Svým pohledem a díky školením a seminářům, které absolvoval, zvolil zajímavé pohledy na řešení, kdy oceňuji, že dle mého vybral adekvátní produkty, které by problematiku měly řešit. Ve schopnostech interpretace je vidět juniornost autorovi pozice, ale míří správným směrem, kdy výstupy, cena pořízení/návratnost investice je to, co očekává jako vstup jeho nadřízený nebo zákazník, pokud se má o efektivitě investice rozhodnout. Tomu odpovídá i praktická využitelnost výsledků, ve kterých je, dle mého názoru, nejvíce životaschopná myšlenka je mobilní přístup do informačního systému firmy. Ke struktuře práce a k práci s informačními zdroji nemám výhrady, z práce je zřejmé, že školení dokáží i novému pracovníkovy dát rozhledy, které může v krátké době uplatnit i v takovéto práci.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry B
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 74348