BARDOŇ, V. Aplikace CAD/CAM technologie pro návrh a výrobu prototypu těhlice předního kola [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Sedlák, Josef

Posuzovaná diplomová práce je zpracována v souladu se zadáním na výborné úrovni. Práce se mimo jiné zabývá zejména návrhem a výrobou prototypu těhlice předního kola formulového vozu s využitím moderní CAD/CAM technologie. Práce je ukončena technicko-ekonomickým zhodnocením, které je spojeno s rozborem navržené varianty výroby. Diplomant získával potřebné informace a podklady na pravidelných konzultacích nejen ve škole, ale také ve školicím středisku firmy BOSCH DIESEL s.r.o. v Jihlavě, kde probíhala výroba strojní součásti. Získané informace maximálně zužitkoval v předložené práci. Po grafické stránce je práce zpracována rovněž na výborné úrovni. Podklady potřebné pro svoji práci diplomant čerpal z literárních, odborných a elektronických zdrojů, o které se také opírá. Při řešení diplomové práce postupoval diplomant správně. Prezentované výsledky jsou přesvědčivé a jsou přehledně uspořádány pomocí obrázků, grafů a tabulek. Práce je přehledná a srozumitelná. Z výše uvedených skutečností vyplývá, že diplomant splnil zadání v plném rozsahu, a proto doporučuji diplomovou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu B
Navrhovaná známka
A

Posudek oponenta

Jaroš, Aleš

Předložená diplomová práce je na vysoké technické úrovni. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsána technologie frézování a jsou rozebrány jednotlivé typy hliníkových slitin. Praktická část je zaměřena na konstrukci prototypu těhlice pravého předního kola formule Dragon 4 týmu TU Brno Racing. Dále je podrobně zpracována strategie obrábění dané součásti v CAM softwaru Power Mill 10. Následuje popis použitého obráběcího centra a postup výroby součásti ve strojovém parku Bosch Diesel s.r.o se sídlem v Jihlavě. V závěru práce nechybí technicko-ekonomické zhodnocení. Práce ej na vysoké úrovni, nejedná se pouze o stávající popis dané problematiky, ale o konstrukci, navržení strategie obrábění a samotnou výrobu prototypu těhlice pravého kola formule. Teoretická část je zbytečně obsáhlá, v práci se nevyskytují překlepy a pravopisné chyby. Všechny očekávané cíle DP byly splněny a tímto ji doporučuji k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod A
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti A
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
A

Otázky

eVSKP id 72180