DRMELA, R. Návrh technologie výroby tělesa válečku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Zemčík, Oskar

Autor zpracoval výrobní technologii pro zvolený dílec tělesa válečku. Na tématu pracoval aktivně a samostatně, využíval konzultací jak vedoucího tak odborníků v příslušném podniku. Pro vypracování využil znalostí získaných při studiu. Práce obsahuje všechny požadované části. Autor vychází z funkce vyráběného dílu a dostupného strojového vybavení. Součástí technologie je i výběr všech požitých nástrojů a měřidlel. Samotná technologie je popsána až na úroveň návodek pro jednotlivé úseky a to včetně jenotlivých třísek pro CNC program. Jako variantní je zvolen rozdílný postup při obrábění středového otvoru. Poněkud matoucí je začátek kapitoly "indukční kalení" začínající popisem povrchového kalení laserem. Autor rovněž srovnal náklady pro obě rozdílné technologie, přičemž doporučil vhodnější variantu. Práci hodnotím kladně a doporučuji k obhajobě. Jako dopňující otázku bych rád slyšel vysvětlení "hrubého a čistého zisku" uvedených v závěru.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii A
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis A
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Mouralová, Kateřina

Bakalářská práce se zabývá návrhem drou variantních řešení výroby tělesa válečku. Tyto varianty se v zisku liší o 39 000 Kč, proto by možná bylo dobré, aby student zvážil i třetí variantní řešení, ve kterém by využil např. jiného dodavatele VBD. Student v práci prokázal praktické zkušenosti z prostředí firmy a také schopnost interpretovat dosažených výsledků. Práce s literaturou by mohla být lepší i kvůli přehledu mezi současnými dodavateli VBD a jejich ceně.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita C
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis C
Práce s literaturou včetně citací B
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 71184