BENEŠOVSKÝ, R. Nepovlakované slinuté karbidy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Humár, Anton

Pojetí bakalářské práce vychází z velmi dobrých znalostí aplikací soudobých trendů v oblasti dané problematiky, uchazeč prostudoval a ve své práci využil poznatky získané studiem odpovídajícího souboru dostupné odborné literatury (20 odkazů, které zahrnují výukové texty, odborné časopisy, firemní materiály a internetové zdroje). V celém průběhu zpracovávání bakalářské práce byla pracovní morálka uchazeče dobrá, pracoval iniciativně a samostatně. Prokázal schopnost zpracovat, analyzovat a interpretovat prostudované materiály a využít doporučení vedoucího práce.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání B
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita A
Schopnost interpretovat dosažené vysledky a vyvozovat z nich závěry A
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Samostatnost studenta při zpracování tématu A
Navrhovaná známka
B

Posudek oponenta

Sedlák, Josef

Posuzovaná bakalářská práce je zpracována v souladu se zadáním na velmi dobré úrovni. Jedná se o práci zabývající se nepovlakovanými slinutými karbidy z hlediska výroby, rozdělení, značení, fyzikálně mechanických vlastností, aplikačních oblastí a současných trendů vývoje u vybraných výrobců nástrojů a nástrojových materiálů. Práce je ukončena rozborem, vyhodnocením a porovnáním pracovních podmínek, které uvedení výrobci (Pramet Tools, Sandvik Coromant, Seco Tools, Ceratizit, Walter, Iscar) doporučují pro efektivní soustružnické aplikace svých druhů nepovlakovaných slinutých karbidů. Je zřejmé, že student věnoval zpracování bakalářské práce potřebnou pozornost. Po grafické stránce je práce zpracována rovněž na velmi dobré úrovni. Podklady potřebné pro svoji práci student čerpal z literárních, odborných, ale převážně z elektronických zdrojů, o které se také opírá. V práci se vyskytují drobné formální náležitosti a drobné překlepy. Při řešení bakalářské práce postupoval student správně. Prezentované výsledky jsou přesvědčivé a jsou přehledně uspořádány pomocí obrázků, tabulek a grafických závislostí. Práce je přehledná a srozumitelná. Z výše uvedených skutečností vyplývá, že student splnil zadání v plném rozsahu, a proto doporučuji bakalářskou práci k obhajobě.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění požadavků a cílů zadání A
Postup a rozsah řešení, adekvátnost použitých metod B
Vlastní přínos a originalita B
Schopnost interpretovat dosaž. vysledky a vyvozovat z nich závěry B
Využitelnost výsledků v praxi nebo teorii B
Logické uspořádání práce a formální náležitosti B
Grafická, stylistická úprava a pravopis B
Práce s literaturou včetně citací A
Navrhovaná známka
B

Otázky

eVSKP id 70990