KEMBICKÝ, P. Externí financování podniku emisí cenných papírů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Rejnuš, Oldřich

Cíle jsou dobře vymezeny, parciální cíle jsou však v práci označeny jinak, přičemž první parciální cíl v obsahu nelze nalézt. A pokud jím má být kapitola 2, tak potom chybějí teoretická východiska. V návaznosti na uvedené skutečnosti považuji práci z hlediska struktury za poněkud komplikovanou, navíc v některých pasážích za terminologicky nepřesnou. Z uvedeného důvodu kladu následující otázky které požaduji zodpovědět. 1/ Kde máte plnění prvního parciálního cíle? 2/ Vysvětlete obsahovou náplň odborného trmínu IPO. 3/ Vysvětlete Vaše tvrzení v odstavci 1 na straně 27. Zejména použitou terminologii. 4/ Vysvětlete Vámi použitou zkratku SEO.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů D
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod C
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry D
Praktická využitelnost výsledků E
Uspořádání práce, formální náležitosti, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň E
Práce s informačními zdroji, včetně citací D
Navrhovaná známka
D

Posudek oponenta

Voda, Miroslav

Teoretické aspekty externího financování jsou správně nadefinovány, anaýza IPO je dobře rozebrána včetně nákladů na její realizaci a může tak pomoci potenciálním zájemcům o její realizaci. Diplomová práce rozebírá realizovaná IPO v České republice a shrnuje poznatky získané tímto rozborem. Bohužel je vidět, že IPO nemá moc velký smysl a pouze klame investory. Práce by mohla mít lépe nadefinovány výsledky a závěry, nicméně kladně hodnotím vyvození otázky, zda má pražská burza smysl. Práce má mnoho informačních zdrojů, ale použitá terminologie by mohla být na vyšší úrovni. Celkově práci k obhajobě doporučuji.

Dílčí hodnocení
Kritérium Známka Body Slovní hodnocení
Splnění stanovených cílů C
Zvolený postup řešení, adekvátnost použitých metod D
Schopnost interpretovat dosažené výsledky a vyvozovat z nich závěry C
Praktická využitelnost výsledků C
Struktura práce, použitá terminologie a odborná jazyková úroveň C
Práce s informačními zdroji B
Navrhovaná známka
C

Otázky

eVSKP id 64740