KRAJČÍR, R. Počítačová analýza medicínských obrazových dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.

Posudky

Posudek vedoucího

Uher, Václav

Student na své práci pracoval samostatně a problémy, které se vyskytly, pravidelně konzultoval. Jednotlivé body zadání byly splněny. Po formální stránce nemám žádné výtky. Práci hodnotím známkou A – 95 bodů.

Navrhovaná známka
A
Body
95

Posudek oponenta

Šmirg, Ondřej

Diplomová práce je zaměřena na segmentaci lézí v tkánich mozku, které jsou příznakem roztroušené sklerózy. Princip segmentace je založen na využití metod strojového učení. Použitými příznaky byly zvoleny entropie, kontrast a energie. Vzhledem k jasovým vlastnostem lézí se zdají být zvolené příznaky vhodné, avšak z výsledků práce je patrné, že jejich vhodnost není úplně relevantní. Každopádně to nelze považovat za chybu. Student se bohužel zaměřil více na metody klasifikace, než na výběr příznaků, které mají zásadní vliv na segmentaci. V práci mě chybí celkové zhodnocení metod klasifikace, tedy tabulka, kde by byly jednotlivé metody porovnány. Porovnání metod je omezeno pouze na tabulky generované prostředím RapidMiner, bez přesnějšího popisu obsahu a se zavádějícími titulky jakými jsou true false, true true. V teoretické části u vyhodnocování výsledků se mluví o ROC křivkách s grafem, kterému chybí jakékoliv popisky os. Když už byly tyto grafy popsány jako vyhodnocovací nástroj, je škoda, že zároveň nebyly pro vyhodnocení algoritmu použity. Celkově tedy musím říci, že přestože bylo vytvořeno celkem dostatek výstupů (např. nový operátor), chybí v práci jeich přehledné zhodnocení. Přesto práci hodnotím známkou A 90b.

Navrhovaná známka
A
Body
90

Otázky

eVSKP id 73895